Hivatalos: Távozik a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Távozik a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali

HIRDETÉS

A Ferrari Forma-1-es csapata hétfőn délután hivatalos közleményben megerősítette, Stefano Domenicali távozik a csapatfőnöki posztról, helyét azonnali hatállyal Marco Mattiacci veszi át.


A Ferrari Forma-1-es csapata hétfőn délután hivatalos közleményben megerősítette, Stefano Domenicali távozik a csapatfőnöki posztról, helyét azonnali hatállyal Marco Mattiacci veszi át.

Domenicali 2007-ben vette át a patinás olasz istálló irányítását Jean Todttól, és bár 2008-ban az istálló megnyerte a konstruktőri bajnokságot, komoly sikereket később nem tudott elérni a Ferrari.

Az olasz sajtóban hétfő délelőtt láttak napvilágot a szakember távozásáról szóló hírek, melyeket délután a Ferrari meg is erősített.

„Mindannyiunk szakmai életében vannak bizonyos pillanatok, amikor elég bátornak kell lenni ahhoz, hogy nehéz döntéseket hozzunk meg” – mondta Domenicali.

„Elérkezett az ideje annak, hogy jelentős változtatásokat hajtsunk végre. Ismételten – ahogy mindig – vállalom a felelősséget a helyzetért.”

„Azért hoztuk meg ezt a döntést, hogy új lendületet adjunk a csapatnak. Őszintén köszönöm a csapat minden tagjának, valamint a versenyzőknek és partnereinknek azt a csodálatos kapcsolatot, amit felépítettünk az elmúlt években. Mindannyiuknak azt kívánom, mihamarabb térjenek vissza arra a szintre, amit a Ferrari megérdemel.”

„Végezetül szeretnék köszönetet mondani az elnök úrnak az örökös támogatásért, és kalapot emelek valamennyi rajongónk előtt, akik a nehéz időkben is kitartottak mellettünk.”

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo köszönetet mondott Domenicalinak eddigi munkásságáért.

„Nemcsak elkötelezettségé köszönöm Stefano Domenicalinak, hanem azt is, hogy ma komoly felelősséget vállalt, és a csapat érdekeit helyezte előtérbe” – fogalmazott a presidente.

„Nagyon tisztelem és szeretem őt, tanúja voltam szakmai előmenetelének, hiszen huszonhárom éve dolgozunk együtt, és a legjobbakat kívánom neki a jövőben.”

„Egyúttal szeretnék jó munkát kívánni Marco Mattiaccinak, aki pontosan tisztában van ennek a vállalatnak az értékeivel, és örömmel vállalta ezt a kihívást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!