Hivatalos: Távozik a McLarentől Eric Boullier!

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Lemondott posztjáról a McLaren Forma-1-es csapatának versenyigazgatója, Eric Boullier. Ezzel egyidőben a brit istállónál jelentős átszervezéseket hajtanak végre vezetői szinten.

A patinás brit istálló szerdán délelőtt adott ki hivatalos közleményt, melyben arról ír, Zak Brown ügyvezető kedden elfogadta Eric Boullier versenyigazgató felmondását – ezzel együtt pedig komoly technikai átszervezésekbe kezdett.

A továbbiakban a gyártási, mérnöki és logisztikai vezetői feladatokat Simon Roberts látja el, Andrea Stella pedig teljesítményigazgatóként tevékenykedik tovább, ő felel a folytatásban a versenypályán zajló feladatokért.

A McLaren közleményében megerősíti, a csapat sportigazgatójává nevezte ki Gil de Ferrant.

Zak Brown célja, hogy az átszervezésekkel a McLaren a jövőben ismét az élmezőnyben harcoljon.

„Az MCL33-as versenyautó teljesítménye nem felelt meg a McLaren várakozásainak 2018-ban, mint ahogy lojális rajongóink várakozásainak sem” – fogalmazott Brown.

„Ez nem a McLarennél keményen dolgozó többszáznyi elkötelezett munkatársunk hibája. Az okok szisztematikusak és strukturálisak, ezért jelentős változtatásra van szükség. A mai bejelentéssel megkezdjük a probléma kezelését, és az első lépést a felzárkózás útján.”

„Szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy az egész csapat nevében megköszönöm Eric munkáját, és a legjobbakat kívánom neki a jövőre.”

Eric Boullier hozzátette: „Nagyon büszke vagyok, hogy az elmúlt 4 évben egy ilyen briliáns csapatnál dolgozhattam – de rá kellett jönnöm, hogy ez a megfelelő időpont a lemondásra. Szeretném a legjobbakat kívánni mindenkinek a McLarennél a szezon hátralévő részére, illetve a jövőre.”

Boullier 2014 januárjában lett a McLaren versenyigazgatója.

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek