Fotó: Red Bull Racing
Hírek

A hó miatt változhat az F1-es teszt programja

Könnyen elképzelhető, hogy változtatnak az első előszezoni teszt programján Barcelonában, a jelenlegi előrejelzések szerint ugyanis hó nehezítheti a Forma-1-es csapatok felkészülését a katalán fővárosban.

A hétfői nyitónapon is hűvös idő és eső fogadta a királykategória mezőnyét, este pedig már némi hó is érkezett a pálya környékére.

A meteorológiai előrejelzések szerint szerdán komolyabb hózáporok várhatóak, csütörtökre pedig valamelyest javulhat a helyzet. Egyes csapatok azt szeretnék, ha az utolsó két tesztnap valamelyikét törölnék, és ehelyett pénteken tesztelhetnének.

A Williams azonban filmforgatás céljából már kibérelte a barcelonai pályát péntekre, a Ferrari pedig szombatra foglalta azt le hasonló célból. Úgy tudni, vasárnapra és hétfőre szabad a pálya jelenleg, és ekkorra az időjárás is melegebb lehet.

Ezen két nap felhasználása logikus opció lenne, már csak azért is, mert a második előszezoni teszt március 6-án, kedden kezdődik.

A tesztprogram megváltoztatására az összes csapat beleegyezésére szükség van. Hétfő este ezt nem sikerült elérni, ám várhatóan a mezőny tovább folytatja majd az egyeztetéseket.

Szólj hozzá!