Verstappen vs. Ocon

A hó miatt változhat az F1-es teszt programja

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Könnyen elképzelhető, hogy változtatnak az első előszezoni teszt programján Barcelonában, a jelenlegi előrejelzések szerint ugyanis hó nehezítheti a Forma-1-es csapatok felkészülését a katalán fővárosban.

A hétfői nyitónapon is hűvös idő és eső fogadta a királykategória mezőnyét, este pedig már némi hó is érkezett a pálya környékére.

A meteorológiai előrejelzések szerint szerdán komolyabb hózáporok várhatóak, csütörtökre pedig valamelyest javulhat a helyzet. Egyes csapatok azt szeretnék, ha az utolsó két tesztnap valamelyikét törölnék, és ehelyett pénteken tesztelhetnének.

A Williams azonban filmforgatás céljából már kibérelte a barcelonai pályát péntekre, a Ferrari pedig szombatra foglalta azt le hasonló célból. Úgy tudni, vasárnapra és hétfőre szabad a pálya jelenleg, és ekkorra az időjárás is melegebb lehet.

Ezen két nap felhasználása logikus opció lenne, már csak azért is, mert a második előszezoni teszt március 6-án, kedden kezdődik.

A tesztprogram megváltoztatására az összes csapat beleegyezésére szükség van. Hétfő este ezt nem sikerült elérni, ám várhatóan a mezőny tovább folytatja majd az egyeztetéseket.

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Barcelonai tesztek – 8. nap

Pénteken befejezték a tesztelést a spanyolországi Barcelonában a Forma-1 csapatai. A zárónapon Sebastian Vettel 3 ezredmásodperccel volt gyorsabb a Mercedes címvédőjénél, Lewis Hamiltonnál. Mutatjuk a legjobb fotókat!

Leclerc: Remekül indult a 2019-es szezon!

Utolsó tesztnapját töltötte a Ferrari SF90-es kódjelű versenyautójának volánja mögött Charles Leclerc – a monacóit ugyan kisebb műszaki hiba hátráltatta csütörtökön, mégis úgy érzi, felkészülten várhatja a 2019-es idényt.

Leclerc az élen, Gasly rommá törte a Red Bullt

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok utolsó előtti előszezoni tesztnapján, Barcelonában. A Mercedesek ezúttal is hátul végeztek, Pierre Gasly pedig csúnyán összetörte a Red Bullt.

Friss hírek