Hockenheim helyett Berlinben lehet az F1-es Német Nagydíj

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

A Forma-1-et tulajdonló Liberty Media első embere, Chase Carey elárulta, mindent megtesznek azért, hogy megtartsák a Német Nagydíjat, ám nem kizárt, hogy a versenyt a jövőben nem Hockenheimben tartják majd.

A versenypálya F1-es szerződése az idei futam után jár le, Jorn Teske marketingigazgató pedig a minap úgy nyilatkozott, szeretnék megtartani a Német Nagydíjat, ehhez azonban az kell, hogy egy kockázatmentes szerződést írjanak alá a királykategória vezetőivel.

Ha Hockenheim mégsem tudja megtartani a Forma-1-et, a Német Nagydíj akkor is maradhat a naptárban – csak éppen más helyszínnel.

„Szeretnénk megtartani a tradicionális versenyeket a naptárban” – mondta Chase Carey, a Forma-1 ura a Bild című német lapnak.

„Nagyszerű autóipara és tradíciója miatt Németország fontos számunkra. És nyitottak vagyunk egy utcai versenyre Berlin városában. Ha a berliniek is ezt akarják, tárgyalhatunk velük.”

Berlin egyébként az elektromos széria, a Forma-E mezőnyét már vendégül látja, erre Carey ezt mondta: „A Forma-1 a hősökről, a drámáról és az érzelmekről szól. A Forma-E sokkal inkább egy utcai buli.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ecclestone reagált: Tényleg visszavásárolja a Forma-1-et?

Nemrégiben merült fel pletykaként, hogy a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media máris megválna a száguldó cirkusztól – lehetséges vevőként pedig Bernie Ecclestone-t említették. Most megszólalt az F1 egykori teljhatalmú ura is.

Öt F1-es versenyhelyszín szerződése jár le

Öt jelenlegi Forma-1-es versenyhelyszínnek nincs még érvényes szerződése a 2020-as világbajnoki évadra – Mexikó különösen nagy bajban van egy nemrégiben lejárt határidő miatt.

„Drága hibának” tartja a 2019-es változásokat a Red Bull

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint még a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media is elismerné, hogy elsiették a 2019-ben bevezetésre kerülő aerodinamikai szabályokat. A szakember szerint a változtatásoktól nem lesz jobb a versenyzés idén.

Friss hírek