Megosztás:

Holnap kiderülnek a melbourne-i gumiválasztások

Idén nagyobb szabadságot kapnak az F1-es csapatok.
Idén nagyobb szabadságot kapnak az F1-es csapatok. © Pirelli

Kedden várhatóan kiderül, milyen abroncsokat választottak maguknak a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjra a Forma-1 csapatai.

Az új szabályok szerint a száguldó cirkusz mezőnye idén nagyobb szabadságot kap majd a gumik felhasználását tekintve. A Pirelli minden egyes versenyhétvégére kijelöl három kötelezően használandó szettet az adott pályára rendelkezésre álló vegyületekből, a maradék tíz garnitúra felhasználásáról azonban a csapatok szabadon döntenek.

Úgy tudni, a Pirelli kedden nyilvánosságra hozza majd a csapatok választásait, az olasz gumigyártó F1-es versenyigazgatója, Mario Isola pedig úgy véli, igazán változatos stratégiákat láthatunk majd.

„A bajnokság elején szerintem nagyon változatos lesz a dolog, hiszen a téli tesztek előtt kellett kiválasztaniuk a keverékeket az első négy versenyre” – mondta a szakember.

„Szóval lesznek különbségek. Azt viszont már nehéz megmondani, hogy ezeket a különbségeket csak a szabadedzéseken látjuk-e majd, és a versenyre mindenki hasonló stratégiát választ-e, vagy sem. A csapatoknak remek eszközeik vannak arra, hogy szimulációkat végezzenek, és meghatározzák a legjobb stratégiákat az új szabályok közepette is.”

„Remélhetőleg lesznek különböző stratégiák, és talán több kerékcsere is, mint tavaly.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Az Autosport című brit szaklap értesülései szerint az előttünk álló idény több szabadedzésén is...

Hozzászólások

( komment)