Honda: A Red Bull-lal nem lennének olyan gondok, mint a McLarennel - F1VILÁG.HU

Honda: A Red Bull-lal nem lennének olyan gondok, mint a McLarennel

HIRDETÉS
F1 Grand Prix of Singapore - Practice

A „nyomás” és a „felelősség” a kulcstényezők abban, hogy a Honda 2019-ben szövetségre léphet a Red Bull Forma-1-es csapatával – ezt mondta Jamamoto Maszaszi, a japánok F1-es főnöke, aki szerint nem lennének hasonló problémák az együttműködés során, mint korábban, a McLarennel.

A Honda 2015-ben a McLaren partnereként tért vissza a száguldó cirkuszba, a brit istállóval való partnersége azonban kudarcokkal teli volt. A gyártó mégis maradt a Forma-1-ben, méghozzá a Toro Rosso csapatával, most pedig úgy tűnik, jövőre két csapatot láthat el erőforrásokkal, hiszen a Red Bull Racinggel is megkezdődtek az egyeztetések.

Az osztrákok jelenleg a Renault motorjait használják a királykategóriában, ám nem akarják elkapkodni az erőforrásokkal kapcsolatos döntést, miközben a francia gyártó mihamarabb válaszokat akar.

A Hondánál azt mondják, alaposan megfontolják, hogy szövetségre lépjenek-e a Red Bull-lal, ám mindenképpen örülnek annak, hogy az energiaital-gyárosok lehetnek az új partnereik – ráadásul a Milton Keynes-iek nem siettetik a döntést.

„Pozitívumként értékeljük ezt, hiszen azzal, hogy időt adnak nekünk, több időnk lesz konzultálni” – mondta Jamamoto Maszaszi, a Honda F1-es programjának vezetője.

„Pozitívan állunk hozzá. Az, hogy szövetkezhetünk a Red Bull-lal, hatalmas dolog a Honda számára, hiszen egy topcsapatról van szó.”

„És ez motorgyártóként egyfajta nyomást helyez ránk. Számos aspektust alaposan át kell gondolnunk, például, hogy képesek vagyunk-e megbirkózni egy Red Bull-kaliberrel? Éreznünk kell a felelősségét annak, hogy motort szállítunk.”

Fotó: Red Bull Racing

Jamamoto elismeri, amellett, hogy egy második csapat természetes lépés lenne a Honda F1-es programjában, nagyobb eséllyel tudnák bejuttatni az F1-be valamely juniorversenyzőket.

A szakember hozzátette azt is, nem vállalhatják túl magukat, főleg nem szakurai kutató- és fejlesztőközpontjuk miatt.

Hirdetés

A Honda mindazonáltal felkészült arra, hogy bővítse személyzetét, ezt a folyamatot pedig nagyban segítheti azt, hogy a Red Bull és a Toro Rosso testvércsapatok a Forma-1-ben.

Jamamoto hozzátette, nem tartanak attól, hogy a Red Bull-lal való együttműködés ugyanolyan problémás lenne, mint a McLarennel eltöltött évek.

„Nehéz volt a McLarennel, de remek tapasztalás. Nagyon precíz tapasztalatokat adtak nekünk partnerként. És most új tapasztalatokat szerzünk a Toro Rossóval, melyek kiválóak.”

„Ha a Red Bull partnerei leszünk, kétlem, hogy ugyanolyan lesz a helyzet, mint a McLarennel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!