Honda: Alonso miatt nem volt jó a kapcsolat - F1VILÁG.HU

Honda: Alonso miatt nem volt jó a kapcsolat

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Fernando Alonso sokszor megnehezítette a munkakapcsolatot a Honda és a McLaren között – állítja Haszegava Juszuke, a Honda F1-es vezetője.

Háromévnyi közös munka után a McLaren és a Honda együttműködése év végén véget ér, így Hasegawa bátran mesélt arról, milyen volt együtt dolgozni Alonsóval, aki soha nem rejtette véka alá véleményét.

„Alonso mindig azért jött, hogy plusz nyomást helyezzen rám. Ha rossz volt az autó, minden lelkiismeret-furdalás nélkül jött oda, hogy elmondja, nem boldog” – mondta a japán.

„De ő egy jó ember, és valószínűleg rosszul érezte magát, hogy szidott engem. De ez kellett, mert azt akarta, hogy minden működjön. Azért kritizált minket, mert nem volt elégedett, és igaza volt.”

Hasegawa elmondta, sokan nem örültek Alonso stílusának, és ez sokszor hátrányt jelentett a közös munka során, hiszen a kapcsolatukat megalapozta a folyamatos panaszáradat.

„Voltak olyanok a Hondánál, akik nem örültek Alonso hozzáállásának, de számomra ez nem volt probléma. Én személy szerint nagyon csalódott vagyok, hogy nem tudtam jó motort adni neki, de itt, a Forma-1-ben nehéz elérni, hogy mindenki boldog legyen.”

„Mivel ő nem olt elégedett, nehéz volt egy jó munkakapcsolatot kialakítani. De természetesen ez személyes dolog volt. Ő a munkáját végezte, de a pilóták nagyon érzelmes srácok, így meg kell érteni, hogy így viselkednek. Ha övé lett volna a legjobb autó, akkor nem panaszkodott volna? Akkor nem, és ezért nem szólhatunk.”

A szakember hozzátette, utólag már látják, hogy a világbajnoki álmok túlzóak voltak akkor, amikor visszatértek a Forma-1-be – azonban szerinte más hozzáállással nem érdemes versenyezni.

„A Honda túl ambiciózus volt, annyira magasak voltak a várakozások… De a szellemiségünk mindig az volt, hogy harcolunk, soha nem adjuk fel – ha másképp lett volna, akkor elhagytuk volna az F1-et.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!