Honda: Az elsődleges cél, hogy a Red Bull ne essen vissza jövőre

Fotó: Red Bull Racing
SHANGHAI, CHINA - APRIL 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during final practice for the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 14, 2018 in Shanghai, China. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

A Forma-1-be motorszállítóként 2015-ben visszatért Honda célja az, hogy új partnere, a Red Bull Racing 2019-ben „ne kerüljön alacsonyabb szintre a mostaninál”.

A Red Bull és a Honda kedden jelentette be, hogy 2 évre szóló megállapodást kötöttek, így a korábban világbajnoki címet is nyerő istálló már 2019-ben a japán gyártó V6-osait használja a Forma-1-ben.

Pedig a Red Bullnak idén kétségkívül győzelmi esélyei is vannak – Daniel Ricciardo révén az osztrákok már meg is nyertek két futamot, mégis a váltás mellett döntöttek.

A Honda motorsport-főnöke, Jamamoto Maszaszi elárulta, a legfőbb céljuk az, hogy a Red Bull jövőre is élcsapat maradjon.

„A Red Bull egyike a Forma-1 topcsapatainak. Nyert már néhány világbajnoki címet, és idén is összejött nekik néhány győzelem” – mondta a japán szakember.

„Az is nyilvánvaló, hogy nagyon jó kasztnival rendelkeznek, ez pedig azt jelenti, hogy jobb esélyeink lesznek a győzelemre. És ez még több motivációt ad a Honda szakemberei számára – ugyanakkor viszont hatalmas nyomást is jelent, és persze felelősséget.”

„A Honda viszont természetéből adódóan mindig nagyon magas célokat tűz ki magának, és úgy gondolom, ettől Honda a Honda.”

„Kezdésnek nem szeretnénk azt látni, hogy a Red Bull Racing jelenlegi szintje alá esik vissza. A mi célunk viszont az, hogy előrébb lépjünk, és még a jelenlegi formájuknál is jobbak legyünk.”

Jamamoto hozzátette, mindkét fél számára „nagyon fair” együttműködésben állapodtak meg.

„Nekünk meg kell felelnünk az ő magas elvárásaiknak, de látható, hogy mennyire tisztelnek bennünket. Mindent beleadunk majd a jövő évi fejlesztésekbe.”

„Most, hogy minden csapat elkezdett már a 2019-es fejlesztéseken dolgozni, nekünk is össze kell hangolnunk a kasztnit és az erőforrást. Habár most több időnk van, mint tavaly, amikor megállapodtunk a Toro Rossóval, még így is jóval rövidebb időtartamról beszélünk, mint a többiek esetében.”

„Meg kell tehát bizonyosodnunk a jó kommunikációról annak érdekében, hogy simán menjenek a közös fejlesztések.”

„Az kétségkívül előny, hogy a két gyár nagyon közel van egymáshoz [a Red Bullnak és a Hondának is van egy Milton Keynes-i központja – a szerk.]. Habár manapság rengeteg modern technológia áll rendelkezésre, mint például a TV-konferencia, amit rendre használunk is, úgy hiszem, a szemtől szembeni kommunikáció nagyon fontos, és komoly különbséget jelenthet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!