Fotó: Scuderia Toro Rosso
Hírek

A Honda csupán egy motort használt a második téli teszten

Mindössze egyetlen V6-os erőforrással teljesítette a második előszezoni tesztet a Toro Rosso-Honda.

Az olasz kiscsapat komoly meglepetést okozott a téli teszteken, a Honda erőforrásaival ugyanis igencsak produktív programot teljesített: a Mercedes és a Ferrari után ők tették meg a legtöbb kilométert Barcelonában.

A Toro Rosso a Renault erőforrásai helyett idén már a Honda motorjait használja a Forma-1-ben: a japán gyártó 2018-ban szeretné visszanyerni reputációját azok után, hogy a McLarennel eltöltött 3 év kudarcokkal teli volt.

A téli teszteken látottak alapján a Toro Rosso-Hondának oka van az optimizmusra, Brendon Hartley, a csapat ifjú versenyzője pedig nemrég azt mondta, új célokkal vághatnak neki az új idénynek.

Tanabe Tojoharu, a Honda F1-es programjának vezetője a tesztek után elárulta, nagyon elégedettek a látottakkal, főleg úgy, hogy a múlt heti négy tesztnap során csak egyetlen motort használtak, mellyel végül 2318 km-t tettek meg.

„Ugyanazt a motort használtuk a második teszten” – mondta a szakember.

„A teszteredmények összességében elégedettséggel töltenek el bennünket, mivel majdhogynem a teljes programunkat el tudtuk végezni, így rengeteg értékes adattal gazdagodtunk.”

„És ugyancsak nagyon fontos az, hogy ez volt az első 8 közös munkanapunk a Toro Rossóval a versenypályán. A partnerségünk nagyon nyitott és őszinte, és a kommunikáció igazán hatékonyan működik.”

„Bár ezek még csak tesztek voltak, a kezdés ideális volt, most pedig már alig várjuk, hogy Melbourne-ben együtt versenyezzünk.”

James Key, a Toro Rosso technikai igazgatója hozzátette: „A motor a második teszten szinte hibamentes volt.”

„Csak az utolsó tesztnap végén volt egy kis anomália, ezért úgy döntöttünk, a tervezettnél egy kicsit korábban befejezzük a munkát. De ez semmiféle hatással nem volt ránk, hiszen már amúgy is végeztünk a tervezett programunkkal.”

Szólj hozzá!