Honda-motorokra válthat a Toro Rosso

F1 Grand Prix of Great Britain - Practice
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Carlos Sainz of Spain driving the (55) Scuderia Toro Rosso STR12 on track during practice for the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2017 in Northampton, England. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Német sajtóértesülések szerint jó esély van arra, hogy a Toro Rosso Forma-1-es csapata 2018-ban a Honda erőforrásaival vág majd neki a világbajnokság küzdelmeinek.

A japán gyártó 2015-ben a McLaren kizárólagos partnereként tért vissza a királykategóriába, a wokingi gárdával azonban az elmúlt két és fél évben nem tudott jó eredményeket elérni – főképp V6-os erőforrásai gyengesége és megbízhatatlansága miatt.

Éppen ezért a felek közös jövője is veszélybe került, és bár a Honda még áprilisban megállapodott a Sauberrel egy 2018-as motorszerződésről, a legfrissebb hírek szerint a svájci kiscsapat megpróbál kihátrálni a megállapodásból.

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint a Honda így a Toro Rossóval léphet szövetségre – a lap tudni véli, a végleges döntés ezzel kapcsolatban még a nyáron várható.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!