Honda: Ott leszünk a Mercedes nyomában jövőre! - F1VILÁG.HU

Honda: Ott leszünk a Mercedes nyomában jövőre!

HIRDETÉS

A Forma-1-be jövőre visszatérő Hondánál biztosak abban, képesek lesznek felvenni a versenyt az idén domináló Mercedesszel.


A Forma-1-be jövőre visszatérő Hondánál biztosak abban, képesek lesznek felvenni a versenyt az idén domináló Mercedesszel.

A japánok 2015-ben a McLaren motorszállítójaként térnek vissza a száguldó cirkuszba, nemrégiben azonban olyan hírek kaptak szárnyra, nem állnak túl jól V6-os erőforrásuk fejlesztésével.

Arai Jasuhisa, a Honda motorsport-főnöke azonban cáfolta ezt és kijelentette, meggyőződése, hogy képesek lesznek a Mercedesszel egy szinten teljesíteni.

„Abszolút a tervek szerint halad minden” – mondta a szakember.

„A motorunk – illetve egészen pontosan erőforrásunk – készen áll a teljes rendszerellenőrzésre, ám egyelőre csak kasztni nélkül. Az még időbe telik, mire összhangba hozzuk a motort és a vázat, hogy aztán az autóban is leellenőrizhessünk mindent.”

„A következő hetekben szimulációkat végzünk majd és jövő év elején elkezdünk a pályán is dolgozni – nagy valószínűséggel Jerezben. Nagy valószínűséggel itt látjuk majd először teljes egészében az autót, a Honda-motort és a McLaren-kasztnit – tehát a Honda McLarent. Egyelőre nincsenek olyan irányú terveink, hogy már a 2014-es év hátralévő részében elkezdünk adatokat gyűjteni a versenypályán.”

„Meg vagyok győződve arról, hogy 2015-ben képesek leszünk felvenni a versenyt a Mercedesszel.”

A Honda tehát a McLaren kizárólagos partnereként tér vissza a Forma-1-be, Arai azonban elárulta, nem kizárt, hogy 2016-ban bővítik partnercsapataik számát.

„2015-ben nem tervezzük, hogy a McLarenen kívül más csapatot is ellátunk erőforrásokkal. Ami 2016-ot illeti, ha bizonyos csapatok vagy partnerek arra kérnek minket, hogy legyünk a beszállítóik, megvizsgáljuk a helyzetet.”

Hirdetés

„De még ebben az esetben is a McLaren lesz az elsődleges partnerünk 2016-ban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!