Megosztás:

Honda: A Toro Rosso egyenlőbb partner, mint a McLaren volt

A Hondánál nem számítanak arra, hogy kisebb lesz rajtuk a nyomás.
A Hondánál nem számítanak arra, hogy kisebb lesz rajtuk a nyomás. © Scuderia Toro Rosso

Sokkal egyenrangúbban tud majd együtt dolgozni új partnerével, a Toro Rossóval a Honda, mint a McLarennel az elmúlt 3 évben – mondják a japánok.

A McLaren és a Honda közötti partnerség az idei év végén ér véget, a McLaren Renault-motorokkal, a Honda pedig a Toro Rosso beszállítójaként folytatja F1-es tevékenységét.

Haszegava Juszuke, a Honda Forma-1-es főnöke szerint könnyebb lesz együtt dolgozni az olasz kiscsapattal, ennek hála pedig eredményesebbek is lehetnek majd.

„Eddig mi voltunk azok, akik a kéréseket intéztük a csapat felé. De ki kell mondani, hogy ez egy jóval egyenrangúbb partnerség, mint ami volt a McLarennel a vezérkart illetően. És ez nem csupán a csapat mérete miatt van így” – mondta a szakember.

„A Honda, mint vállalat kétségkívül óriási, de kevés közelmúltbéli F1-es tapasztalattal rendelkezünk – szóval ebből a szempontból a McLaren volt az, ami vezetett minket. Ez nem így lesz a Toro Rossóval.”

Haszegava hozzátette, a Hondának „szüksége volt a változásra”, és izgatottan várják már a 2018-as évadot.

„Technikai szempontból jó, hogy szerzünk némi tudást egyéb dolgokról, például az új hűtési karakterisztikákról, vagy, hogy az eltérő tervezés milyen hatással van a légellenállásra, és ez hogyan befolyásolja a végsebességet.”

„Fontos megértenünk, hogy mi is a sztenderd. Gyorsan dolgozunk azon, hogy csapatot váltsunk. Fel kell készülnünk mindenre február előtt, szóval lesz munkánk a télen.”

„Az installáció jelenti a legnagyobb munkát számunkra – a motor beépítése a kasztniba. Rengeteg változtatást kell elvégeznünk, ami komoly feladat, főleg, hogy nem sok idő áll rendelkezésünkre.”

„De a Honda és a Toro Rosso remek munkát végez. A motor fejlesztése folyamatban van. A motorkoncepció ugyanaz marad, mint idén, szóval kiindulási pontnak használni tudjuk a jelenlegit.”

„Csak a McLaren-Honda felállást ismerjük, de ez egy újabb lehetőség arra, hogy kiterjesszük ismereteinket és tapasztalatokat gyűjtsünk.”

Bár a Toro Rosso egy kisebb istálló, Haszegava szerint a nyomás ugyanakkora lesz rajtuk.

„Mindenki azt mondja, hogy sokkal kisebb lesz a nyomás, de szerintem ez nem igaz. Egyszerűen a lehető legjobb motorral kell előállnunk, és ezt semmi sem fogja lelassítani.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen szerint egyszeri alkalom volt a Mercedes múlt hétvégi...

Hozzászólások

( komment)