A Honda-ügyet tisztázná először a Sauber új főnöke - F1VILÁG.HU

A Honda-ügyet tisztázná először a Sauber új főnöke

HIRDETÉS
Austrian GP Race 09/07/17

A Hondával való partnerséget szeretné tisztába tenni első körben a Sauber nemrégiben kinevezett csapatfőnöke, Frederic Vassuer.

A francia szakember a pár hetet távozott Monisha Kaltenborn helyét vette át a kiscsapatnál, hivatalosan pedig július 17-én, tehát a hétvégi Brit Nagydíj után áll munkába.

Az elmúlt napokban az a hír terjedt el a nemzetközi sajtóban, miszerint a Sauber jövőre mégsem a Honda motorjait használja majd az F1-ben – noha a felek áprilisban már megállapodtak egymással.

Úgy tudni, a Sauber és a Honda még nem írta alá a szerződést a következő idényre, a hinwili istálló vezérkara pedig most azt mérlegeli, hogy nem lenne-e jobb jövőre is a Ferrari, vagy esetleg a Mercedes motorjait használni.

A L’Equipe című francia lapnak nyilatkozva a nemrég kinevezett Frederic Vasseur elárulta, az első és legfontosabb feladata, hogy tisztázza a motorkérdést 2018-ra.

„A Honda-ügy az asztalon van – ez az első, amin dolgozni fogok” – mondta az újdonsült csapatfőnök.

„Ezt gyorsan meg kell oldani. És amit a McLarentől hallok, ijesztő lehet.”

Vasseur kifejtette, a Sauber tulajdonosa, a Longow Finance azzal bízta meg őt, hogy előrébb juttassa a csapatot a rajtrácson, és ígéretet kapott arra, hogy ehhez meglesznek a szükséges források.

„Meg kell újítanom a csapatot, rendszeresen pontszerző helyeken kell végeznünk. A Longbow rengeteget invesztál ebbe a projektbe. Van egy precíz tervük több évre kidolgozva. De szabad kezet kaptam a projektben. A csapat motivált, és a múltban sokszor bizonyította már képességeit.”

Hirdetés

Vasseur hozzátette, természetesen az ő feladata lesz majd az is, hogy megtalálja a csapat versenyzőit a következő idényre. A szakember utalt rá, nem biztos, hogy az a megfelelő hozzáállás, ha mindenáron ragaszkodnak Marcus Ericssonhoz pusztán azért, mert komoly anyagi háttérrel rendelkezik.

„Egy csapattal kapcsolatos projektet nem lehet egy versenyzőhöz kapcsolni, ez nem egészséges. Ha Marcus karriert akar az F1-ben – ami felől nincs kétségem –, és hamarosan versenyeket akar nyerni, akkor feltehetően lesznek más ambíciói is a Sauberen kívül.”

„És lehet, hogy a csapat is más versenyzőket akar. Jelenleg két konvergáló projektünk fut, és senki sem érzi úgy, hogy oda van szegezve a másikhoz. A versenyzőkről én hozom meg a végső döntést. A Sauber célja, hogy a jövőben is fiatal versenyzőket alkalmazzon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!