Megosztás:

Honda: Az új motor megoldja a vibrációs gondokat

A McLaren gőzerővel dolgozik erőforrásán.
A McLaren gőzerővel dolgozik erőforrásán. © Honda

Várhatóan csak a következő hónapban bevetésre kerülő új specifikációjú motorral tudja megoldani azokat a vibrációval kapcsolatos problémákat a Honda, melyek a szezon eleje óta hátráltatják őket, illetve a McLarent.

A japán gyártó gőzerővel dolgozik új fejlesztésű erőforrásán, miután már az előszezoni teszteken világossá vált, 2017-es V6-os motorjával komoly teljesítménybeli és megbízhatósági problémák vannak.

Haszegava Juszuke, a Honda F1-es főnöke a minap egy interjúban elárulta, az új motorspecifikáció remélhetőleg megoldja a vibrációval kapcsolatos gondokat is.

„Kétlem, hogy a versenyzők egyetértenek velem, de azt gondolom, a szezon kezdete óta javult a helyzetünk” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Fokozatosan javultunk, de természetesen még nincsenek teljesen megoldva a problémák. A következő fejlesztéssel viszont már szeretném, ha ezek eltűnnének.”

Amikor arról kérdezték, mikor vethetik be az új fejlesztésű motort, Haszegava így válaszolt: „Pontos dátumot nem tudunk mondani, hogy itt, vagy egy másik versenyen… Ha esélyünk van rá, szeretnénk újítani a motorunkon.”

Haszegava elárulta, már Kínában is voltak fejlesztéseik, hiszen a zsetonrendszer eltörlésével már könnyebben dolgozhatnak újításaikon.

„Újítottunk a bemeneti rendszeren, mert nincsenek már korlátozások a zsetonokat illetően. Persze a felhasználható motorokat illetően még vannak megszorítások.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A négyszeres Forma-1-es világbajnok, Sebastian Vettel öccse, Fabian Vettel is rajthoz áll az...

Hozzászólások

( komment)