Horner: A Forma-1 tanulhat Ausztriától - F1VILÁG.HU

Horner: A Forma-1 tanulhat Ausztriától

HIRDETÉS

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a Forma1-es futamok promóterei igenis tanulhatnak a versenynaptárba idén visszakerült Osztrák Nagydíj szervezőitől.


Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a Forma1-es futamok promóterei igenis tanulhatnak a versenynaptárba idén visszakerült Osztrák Nagydíj szervezőitől.

A spielbergi versenypályára 11 év után tért vissza a száguldó cirkusz mezőnye, a verseny szervezettségéről pedig a versenyzők, a csapatok és a rajongók is ódákat zengtek.

A korábban Österreichring, majd A1-Ring néven futó létesítményt még évekkel ezelőtt vásárolta fel a Red Bull, majd egy jelentős átalakítás után tavaly kapta meg a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) és a Formula One Managementtől (FOM) a versenyrendezés jogát.

Rengetegen látogattak ki az Osztrák Nagydíjra

Bár a Red Bull csapata nem szerepelt jól hazai közönsége előtt, Horner igenis eredményesnek ítélte meg a 2014-es Osztrák Nagydíjat.

„Azt gondolom, a verseny visszatérése fantasztikus” – fogalmazott a szakember.

„Ez az esemény a rajongókért van, szóval a mi saját frusztrációnk ebben a tekintetben irreleváns, hiszen a hétvége önmagában fantasztikus volt. Elképesztő tömeg látogatott ki, remek akciókat láthattunk, és nagyszerű volt a hangulat.”

„Azt gondolom, Dietrich Mateschitz valóban tapsot érdemel elkötelezettségéért és elképzeléséért, azért, hogy vissza akarta hozni a versenyt Ausztriába. Szerintem ez egy remek példa volt valamennyi promóter számára arra vonatkozóan, hogy mit is kell csinálni egy versenyhétvégén.”

„Igazi fesztiválhangulat uralkodott. Öt percenként valami más dolog történt a pályán.”

Légibemutatóval is szórakoztatták a nagyérdeműt

A Forma-1 az elmúlt évtizedben egy olyan irányba indult el, melyben nem a rajongói érdeklődés, hanem a pénz dönt arról, mely országok kapnak rendezési jogot. Horner elárulta, véleménye szerint a szervezőknek minden tőlük telhetőt meg kellene tenniük azért, hogy fenntartsák az érdeklődést versenyeik iránt.

„Azt gondolom, több mint 100 ezer ember látogatott ki a versenyre Ausztriában, ezeket a jegyeket nagyjából 36 óra alatt értékesítették. A belépők árai megfizethetőek voltak.”

Hirdetés

Legendás gépcsodák és versenyzők is pályára gurultak Spielbergben

„Egy remekül megtervezett és lebonyolított esemény volt. A Red Bull kiválóan demonstrálta, hogyan is kell megrendezni egy ilyen eseményt.”

„Ez a hétvége nem a Red Bull Racingért volt, hanem a rajongókért. Dietrich pedig elismerést érdemel elkötelezettségért és elképzeléseiért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!