Niki Lauda

Horner: A Red Bullnak nincsenek győzelmi céljai 2019-re

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner állítja, csapata nem tűzött ki győzelmi célokat a 2019-es Forma-1-es szezonra, habár tanácsadójuk, Dr. Helmut Marko többször ezen reményeiről beszélt.

Marko a biztató téli tesztek után mondta azt, a Milton Keynes-i csapat szeretne több futamgyőzelmet szerezni a következő szezonban, nemrég pedig Max Verstappen nyilatkozott úgy, a szezon második felében remélhetőleg már elég erősek lesznek a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest.

Christian Horner viszont azt mondja, a Red Bull csapata egyszerűen csak szeretne fejlődést elérni az első Hondával közös idény során.

„Helmut nyilván szereti optimistán látni a dolgokat, és még csak három versenyen vagyunk túl” – mondta a csapatfőnök.

„A csapat perspektívájából mi soha nem tűztünk ki győzelmi célokat. A mi célunk az, hogy csökkentsük a lemaradásunkat.”

Horner kifejtette, csak az idény végén tudják majd megítélni, hogy sikeres volt-e a szezonjuk – szerinte felesleges konkrét mérföldköveket kitűzni.

„Szerintem ez időpazarlás. Én mindig a leggyorsabb autóra törekszem, illetve a leggyorsabb út megtalálására ahhoz, hogy odaérjünk – és ez versenyről-versenyre változik.”

„Bahreinben a Ferrari volt a leggyorsabb, Kínában a Mercedes, és nyilván mindenki kőkeményen dolgozik azért, hogy csökkentse a lemaradását. Azt mondani, hogy ez erre vagy arra a versenyre lesz meg… a történelem azt diktálja, hogy ez tévedés…”

A Red Bull csapatfőnöke azt mondja, a szezonkezdet mindenképpen biztatóan alakult, hiszen Max Verstappen értékes pontokat gyűjtött az első versenyeken.

„Három erős versenyt futott, és nyilván balszerencséje volt, hogy nem állhatott dobogóra Bahreinben. Láthattuk, hogy Kínában a kerékcsere után volt egy manővere Sebastiannal [Vettel] szemben, és nagyon érett versenyzéssel lett negyedik.”

„Még nincs olyan nagy hátrányunk az előttünk lévőkhöz képest, a tabellán megelőzi mindkét Ferrari-pilótát. Hosszú még a bajnokság, és fontos, hogy az év ezen szakaszában ne veszítsünk sok területet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek