Verstappen vs. Ocon

Horner büszke a Red Bull tökösségére

A Red Bull Racing Forma-1-es alakulatát irányító Christian Horner elárulta, nagyon büszke csapatára azért, amiért az kellőképp „tökös” volt ahhoz, hogy kritizálja a száguldó cirkusz kizárólagos gumiszállítóját, a Pirellit a bajnokság első felében.


A Red Bull Racing Forma-1-es alakulatát irányító Christian Horner elárulta, nagyon büszke csapatára azért, amiért az kellőképp „tökös” volt ahhoz, hogy kritizálja a száguldó cirkusz kizárólagos gumiszállítóját, a Pirellit a bajnokság első felében.

A szezon korai szakaszában az osztrák istálló vezérkara, illetve tulajdonosa, Dietrich Mateschitz is keményen bírálta az olasz gumigyártót túl gyorsan kopó abroncsai miatt.

A Red Bull riválisai akkor azt mondták, az istálló csupán azért panaszkodik, mert egész egyszerűen nem tud megfelelően bánni a gumikkal.

„Egyszerűen csak őszinték voltunk” – mondta Horner az AUTOSPORT-nak nyilatkozva. „Nem söpörtük a szőnyeg alá a kérdést, és politikailag korrektek voltunk.”

„Egyszerűen csak őszinték voltunk a helyzet kapcsán, mert úgy gondoltuk, a határokat feszegetik. Csak azt mondtuk, amit sokan mondtak nekünk is magánbeszélgetések során, de ők talán nem voltak elég tökösek ahhoz, hogy nyilvánosan is kimondják, mit gondolnak.”

„Azt gondolom, meglehetősen folyamatossá vált a dolog, és hála az égnek valami történt. Hogy ez előny-e, vagy esetleg segít nekünk, arról fogalmam sincs. Azt gondolom, a Forma-1 számára mindenképp jobb a helyzet.”

Horner elárulta, csapata nem saját, hanem a sport érdekeit helyezte előtérbe.

„Azt gondolom, már meglehetősen korán látszott, hogy gyors versenyautónk van, de a gumik túlságosan domináns tényezővé nőtték ki magukat” – magyarázta. „Melborune-től kezdve Silverstone-ig következetes véleménnyel voltunk a gumikról.”

„Akkor sem változott a véleményünk, amikor három futamot nyertünk – egyszerűen úgy éreztük, hogy a határokat feszegetik. Montreal óta a versenyzők is sokkal keményebben nyomhatják a versenyeken, és tényleg próbára tehetik egymást.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Képgaléria: A Red Bull 2019-es versenyautója

Rögtön az internetes bemutatót követően pályára vitte 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a Red Bull. Az átmeneti fényezéssel tündöklő autóval Max Verstappen tehette meg az első métereket Silverstone-ban.

Fotók: Verstappen bejáratta az új Red Bullt

Szerdán a bemutatás után pályára vitte Silverstone-ban a Red Bull 2019-es versenyautóját az osztrák csapat ifjú versenyzője, Max Verstappen. A RB15-ös egyelőre átmeneti fényezéssel mutatta csak meg magát, a végleges festés várhatóan az Ausztrál Nagydíjon debütál.

Friss hírek