Horner: Egyre kritikusabb a Red Bull helyzete - F1VILÁG.HU

Horner: Egyre kritikusabb a Red Bull helyzete

HIRDETÉS

Egyre kritikusabb helyzetbe kerül a Red Bull Forma-1-es csapata bizonytalan jövője miatt – mondta Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke.


Egyre kritikusabb helyzetbe kerül a Red Bull Forma-1-es csapata bizonytalan jövője miatt – mondta Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke.

Mint ismert, a Milton Keynes-i csapat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz nemrég világossá tette, ha nem kapnak versenyképes motort a 2016-os idényre, inkább kivonja csapatait a száguldó cirkuszból.

Japánban a Red Bullt irányító Christian Horner azt nyilatkozta, mindent megtesz a csapat megmentéséért, a minap azonban úgy fogalmazott, egyre nehezebb helyzetbe kerülnek.

„A jelenlegi helyzet nagyon kritikus, mert – miközben itt üldögélünk – még nincs motorunk a jövő évre” – mondta a szakember.

„Már most el vagyunk késve, nagyon. A Toro Rosso számára pedig még kritikusabb a helyzet, mint a Red Bull számára. Már két héttel ezelőtt is nagyon nehéz volt.”

Úgy tudni, a Ferrari csak egy gyengébb motort hajlandó adni a Red Bullnak 2016-ra, az osztrákok viszont ezt nem akarják elfogadni.

„Ami fontos számunkra, hogy első osztályú motort kapjunk” – folytatta Horner.

„Mindenekelőtt viszont jelenlegi motorpartnerünkkel kell dűlőre jutnunk, de azt hiszem, Dietrich Mateschitz meglehetősen világosan fogalmazott.”

Horner hozzátette, ha Mateschitz valóban kivonja csapatait a Forma-1-ből, a személyzetnek más projektet kell találniuk.

Hirdetés

„Ha nem leszünk olyan helyzetben, hogy versenyezzünk, más tevékenységek után kell néznünk. Rengeteg óriási tehetség van Milton Keynes-ben, szóval meg kell találnunk a helyüket erre az esetre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!