Megosztás:

Horner: A Ferrarinak és az F1-nek szüksége van egymásra

A Ferrari nemrég kilépéssel fenyegetőzött.
A Ferrari nemrég kilépéssel fenyegetőzött. © Scuderia Ferrari

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a Ferrari nem teheti meg, hogy kilép a Forma-1-ből, és várhatóan nem is fognak ilyen lépést tenni.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, ha 2021-re változnak a motorszabályok, és a tervezett reguláknak megfelelően új erőforrásokat kell építeniük, elhagyják a Forma-1-et.

Horner szerint Marchionne mindig elégedetlen, így ezúttal is csak erről lehet szó – a Red Bull csapatvezetője szerint elképzelhetetlen, hogy az olaszok elhagyják a királykategóriát.

„A Ferrari egyszerűen nem teheti meg, hogy kiszáll, mert nekik ugyanúgy szükségük van a Forma-1-re, mint a Forma-1-nek rájuk” – mondta Horner.

„Sergio sosem boldog. Hogy pontosítsunk, úgy tűnik, hogy élvezi is, hogy boldogtalan legyen. Kár lenne, ha elhagynák a sportot, mert ők már sok éve kéz a kézben járnak a Forma-1-gyel. Senki nem akarja a Ferrarit elveszíteni.”

„Marchionne előirányozta, hogy a Ferrarinak nincs szüksége a száguldó cirkuszra, de milyen más motorsportsorozat adna nekik olyan csodálatos kirakatot, mint a Forma-1? Még sok háborgást fogunk megélni, de amikor komolyan szó lesz róla, akkor maradni fognak” – folytatta Horner.

„Én személy szerint legszívesebben egy V10-es vagy V12-es szívómotorhoz térnék vissza, de megértem, hogy a vezetőség kompromisszumra törekszik. A költségeket tartani akarják, és a motorokat erősebbé tennék. Ezzel én együtt tudok élni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint Fernando Alonso számára nem volna lehetséges...

Hozzászólások

( komment)