Horner: Hosszú távon Ricciardo a legjobb választás - F1VILÁG.HU

Horner: Hosszú távon Ricciardo a legjobb választás

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner meg van győződve arról, jövő évi versenyzőjük, Daniel Ricciardo remek munkát fog majd végezni Sebastian Vettel oldalán.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner meg van győződve arról, jövő évi versenyzőjük, Daniel Ricciardo remek munkát fog majd végezni Sebastian Vettel oldalán.

A 24 esztendős tehetség az idény végén távozó Mark Webber helyét veszi majd át a csapatnál, és bár legjobb Forma-1-es eredménye mindezidáig egy hetedik hely, Horner meg van győződve arról, hosszú távon ő a legjobb megoldás a Red Bull számára.

„Daniel egy rendkívül gyors versenyző, egy fiatal srác, és fülig érő mosolya mögött komoly eltökéltség rejlik” – mondta a szakember.

„Szerintem semmi okunk azt hinni, hogy jövőre nem tud majd kiváló munkát végezni.”

„Nyilvánvalóan egy olyan versenyzői ülés, mint a miénk, meglehetősen vonzó sok versenyző számára, és éppen ezért használtuk ki a rendelkezésünkre álló időt. Meg akartunk vizsgálni minden lehetőséget, szerettünk volna megbizonyosodni arról, hogy jól döntünk.”

„És hiszem, hogy jó döntést hoztunk. Úgy gondolom, Daniel tényleg megérdemli ezt a lehetőséget.”

Habár a Red Bull Kimi Räikkönen szerződtetését is fontolgatta, Horner mindvégig biztos volt abban, hosszú távon egy fiatal versenyző a kifizetődő csapata számára.

„Ha csak a jövő évi, melbourne-i futamra kellett volna versenyzőt választanunk, talán másképp döntünk. De nem így volt. A jövő évre, illetve az azt követő időszakra kerestünk pilótát.”

„Daniel pályafutása elején jár, és csak egyre erősebb lesz. Folyamatosan fejlődni fog – és csak az idő tudja megmondani, hogy mennyire lesz jó. A mi feladatunk az, hogy lehetőséget adjunk neki erre, és pontosan ugyanolyan esélye lesz arra, hogy megmutassa képességeit, mint Sebastiannak.”

Horner elismeri, természetesen van némi kockázata is a fiatal ausztrál szerződtetésének.

Hirdetés

„Ami a konstruktőri bajnokságot illeti: természetesen van némi kockázata annak, ha az ember egy fiatal versenyzőt választ” – magyarázta.

„De ő nem sok incidensben volt érintett, és nem is túl vad az előzések során. Ha visszaemlékszünk a tavalyi Japán Nagydíjra, ott Michael Schumacherrel harcolt, és bizonyította, hogy képes a kerék a kerék elleni csatákra a világ legjobb versenyzői ellen.”

„Spában a mezőny végéről küzdötte fel magát pontszerző helyre, újra bizonyítva küzdőszellemét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!