Horner: Jót tesz a Forma-1-nek a Holland Nagydíj - F1VILÁG.HU

Horner: Jót tesz a Forma-1-nek a Holland Nagydíj

HIRDETÉS
Jót fog tenni a Forma-1-nek a Holland Nagydíj, mivel Max Verstappen szurkolói óriási hangulatot fognak teremteni – állítja Christian Horner, a Red Bull istálló csapatfőnöke.
Fotó: Red Bull

Kedden hivatalosan is megerősítették, hogy 2020-ban az F1-es mezőny visszatér Zandvoortba, Hollandiába, így már Max Verstappennek is lesz hazai nagydíja. 

Christian Horner elmondta, nagyon izgalmas, hogy jövőre már Hollandiában is versenyezhetnek, és ez az egész sportnak jót fog tenni – azonban bízik benne, hogy a barcelonai versenypálya nem tűnik el végleg, és legalább a teszteken odalátogatnak majd. 

„Azt hiszem, egy Holland Nagydíj hasonló lesz ahhoz, amit Spanyolországban Alonsónál is láttunk, amikor a csúcson volt” – nyilatkozta Horner.

„Rengeteg holland szurkolót látunk a világon, és egyre csak nő és nő ez a tömeg. Azt hiszem, egy Holland Nagydíj Max Verstappen miatt óriási dolog lesz, ami jót tesz a Forma-1-nek.”

Sajnálnám, ha nem versenyeznénk többet Katalóniában, de tesztpályaként mindenképp meg kell tartanunk. A pálya eléggé délre fekszik ahhoz, hogy észszerű időjárás legyen, és a gyárunkhoz is elég közel van, így olcsón tudunk tesztelni. Mindenféle kanyar van a pályán, ezért nem tehetjük meg, hogy egy ilyen pályát elhagyunk. Én azon fogok dolgozni, hogy téli tesztpályaként megtartsuk Barcelonát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!