Horner: Legnagyobb sikere várhat a Red Bullra - F1VILÁG.HU

Horner: Legnagyobb sikere várhat a Red Bullra

HIRDETÉS

Forma-1-es történetének legnagyobb sikerét érné el a Red Bull alakulata, ha 2012-ben is meg tudná nyerni a világbajnoki címet – állítja Christian Horner, a gárda első embere.


Forma-1-es történetének legnagyobb sikerét érné el a Red Bull alakulata, ha 2012-ben is meg tudná nyerni a világbajnoki címet – állítja Christian Horner, a gárda első embere.

A szakember szerint nem is azért lenne óriási eredmény, ha ismét ők lennének a legjobbak, mert sorozatban harmadszor hódítanák el a vb-címet, hanem azért, mert az idei évben valamennyi csapatnak borzasztó nehéz dolga volt.

„Azt hiszem, több szempontból is legnagyobb sikerünk lenne, mivel egyáltalán nem lenne könnyű elérni” – mondta Horner az Autosportnak.

„2010-ben fenomenális eredményt értünk el, 2011-ben pedig még jobb volt, amikor meg tudtuk védeni a bajnoki címet. Az idei évben a szabályváltozások miatt nagy kihívásokkal néztünk szembe, szóval bárki is nyerni a bajnokságot, igazán megérdemli, mivel ez az egyik legkeményebb év a Forma-1 történetében.”

2010-ben Sebastian Vettel az utolsó versenyen hódította el a trófeát, míg tavaly az egész szezon során dominált. A Red Bull jelenleg 41 pontos előnnyel vezeti a konstruktőri pontversenyt, Vettel hátránya pedig mindössze 4 pont az élen álló Fernando Alonsóval szemben.

Az idei évadból még öt verseny hátravan, Horner szerint éppen ezért felesleges jóslatokba bocsátkozni a bajnokság végkimenetelét illetően.

„Az egyetlen dolog, ami kiderült az idei évben, hogy lehetetlen jósolgatni. Volt két erős versenyünk Szingapúrban és Suzukában, de még öt futam hátravan, és egyszerre csak egyre koncentrálunk. Szóval, hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy bárkinek is van elképzelése arról, hogy fog teljesíteni ezen a hétvégén. Mindazonáltal ez egy olyan pálya, melyen korábban jól szerepeltünk, és remélhetőleg újra erősek lehetünk.”

„Jó, hogy két egymást követő futamon is nyerni tudtunk, és fontos volt Sebastian számára, hogy tekintélyes mennyiségű pontot hozzon Fernandón. Két hét alatt 35 pontot hozott rajta, ez pedig jól mutatja, milyen gyorsan változhatnak a dolgok. Éppen ezért volna hiba jósolgatni a következő versenyekre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!