Horner: Még nem döntöttünk Webber utódjáról! - F1VILÁG.HU

Horner: Még nem döntöttünk Webber utódjáról!

HIRDETÉS

A Red Bull Racing alakulatát irányító Christian Horner kategorikusan cáfolta, hogy csapata leszerződtette a 2014-es bajnoki évadra a Toro Rosso versenyzőjét, Daniel Ricciardót.


A Red Bull Racing alakulatát irányító Christian Horner kategorikusan cáfolta, hogy csapata leszerződtette a 2014-es bajnoki évadra a Toro Rosso versenyzőjét, Daniel Ricciardót.

A Sport Bild című német szaklap bő egy héttel ezelőtt már tényként közölte, hogy az osztrák istálló döntött arról, Ricciardo veszi át Mark Webber helyét a következő szezonban.

Bár Spában Christian Horner már csütörtökön cáfolta ezt, Webber az ausztrál Channel 10 TV-csatornának nyilatkozva úgy fogalmazott: „Megszületett a döntés. Mindannyian tudjuk, ki az. Örülök ennek a döntésnek. Ez jó neki és Ausztráliának is.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban vasárnap, Belgiumban ismét hangsúlyozta, még nem döntöttek versenyzőkérdésben.

„Rengeteg a spekuláció, de semmit sem írtunk még alá” – mondta a szakember. „A helyzet az, hogy bőven van időnk átgondolni a lehetőségeket, és Monza előtt biztosan nem lesz bejelentés.”

„Mark nem tud minden egyes egyeztetésről, melyet a versenyzőkkel folytatunk, de amint úgy érezzük, hogy ideje bejelentést tennünk, meg fogjuk tenni.”

Habár Horner korábban kijelentette, valójában csak Ricciardo, illetve a jelenleg még a Lotus színeiben versenyző Kimi Räikkönen esélyes Webber megüresedő helyére, még a Magyar Nagydíj idején olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Fernando Alonso is élénken érdeklődik az ülés iránt.

„Még semmi sincs eldöntve. Kihasználjuk az időt arra, hogy értékeljük lehetőségeinket, és valójában minket is meglepett, milyen lehetőségeink vannak” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sports F1 televíziónak.

„Kimi kétségkívül egy klasszis versenyző, de mi a jövőre is gondolunk, és rengeteg mindent számításba kell vennünk. Idén nagyon jól teljesít, talán jobban, mint tavaly, de ezzel együtt ő teljes mértékben a maga ura.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!