Verstappen vs. Ocon

Horner: Megoldást kell találnunk a szenzorgondokra

Azt követően, hogy a Maláj Nagydíj első szabadedzésén ismét problémája akadt az üzemanyag-áramlást ellenőrző szenzorral, a Red Bull Racing csapata azonnali megoldást sürget.


Azt követően, hogy a Maláj Nagydíj első szabadedzésén ismét problémája akadt az üzemanyag-áramlást ellenőrző szenzorral, a Red Bull Racing csapata azonnali megoldást sürget.

A Milton Keynes-i alakulat fellebbezett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ítélete ellen, miszerint a szervezet kizárta Daniel Ricciardót az Ausztrál Nagydíjról, miután autójában a testület mérései szerint a benzináramlás mértéke meghaladta a 100 kg/órás határértéket.

A Red Bull biztos abban, nem vétett a szabályok ellen, igazának pedig április 14-én az FIA Fellebbviteli Bíróságán próbál érvényt szerezni.

Addig azonban még két verseny hátra van, az FIA által hitelesített szenzorral pedig ma ismét problémái voltak a világbajnok csapatnak. Christian Horner elárulta, meg fogják vitatni a történteket Charlie Whitinggal, az FIA versenyigazgatójával.

„Azt hiszem, megejtjük azt a beszélgetést Charlie-val” – mondta a Red Bull F1-es csapatának első embere.

„Hogy világos lesz-e, mit fogunk tenni, ha valami eltérést tapasztalunk ismét? Remélhetőleg sikerül megegyeznünk valami értelmes megoldásban.”

„A mai első edzésen rögtön volt is egy problémánk Daniel autójában a szenzor jeladásával, úgyhogy nyilván kicseréltük azt a délutáni tréningre. Hogy ez milyen eredményeket szolgáltatott, azt még nem tudom. Remélhetőleg ugyanazokat, mint amit a mi méréseink mutattak, és ez is lesz a helyzet a hétvége további részében is.”

„Ha nem, kellemetlen helyzetbe kerülünk, viszont mindenképpen megpróbálunk együttműködni az FIA-val. Viszont ugyanazzal a dilemmával kerülhetünk szembe, mint néhány hete, Ausztráliában.”

Horner kifejtette, más csapatoknak is voltak gondjai a rendszerrel.

„Más csapatokkal sokat nem egyeztetünk. De tisztában vagyunk azzal, hogy vannak még alakulatok, melyeknél problémák voltak.”

„Tudjuk például, hogy a Toro Rossónak két meghibásodása is volt. Sergio Pérez autójában pedig a teljes melbourne-i verseny során nem működött a szenzor, míg mások is eltérő értékeket kaptak.”

„Nálunk az volt a helyzet, hogy gyakorlatilag folyamatosan eltérő adatokat szolgáltatott. Nem arról volt szó, hogy következetlen volt, hanem folyamatosan hibás értékeket mutatott a fogyasztást illetően.”

„Egy olyan szenzorra van szükségünk, mely összhangban van az üzemanyag-áramoltató rendszerünkkel, ez a legfontosabb. A versenyen pedig attól függően hozunk döntéseket, hogy mit is mutat ez a bizonyos szenzor.”

„Ha 0,25 százalékos eltérést, akkor azzal még együtt tudunk élni. Ha viszont 2 százalékról lesz szó, azzal már nem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Friss hírek