Horner: Most ez volt a maximum, de az autónk jó - F1VILÁG.HU

Horner: Most ez volt a maximum, de az autónk jó

HIRDETÉS

A világbajnoki címvédő istálló, a Red Bull Racing Ausztráliában a futamon nem volt túlságosan meggyőző, Christian Horner csapatfőnök szerint Sebastian Vettel harmadik helye volt a maximum, amit ma elérhettek.


A világbajnoki címvédő istálló, a Red Bull Racing Ausztráliában a futamon nem volt túlságosan meggyőző, Christian Horner csapatfőnök szerint Sebastian Vettel harmadik helye volt a maximum, amit ma elérhettek.

A csapat másik versenyzőjét, Mark Webbert egyéb meghibásodások is hátráltatták, ő hatodikként zárt. Pedig az időmérő után, amikor a páros megszerezte az első két rajtkockát, még úgy tűnt, átgázolnak a mezőnyön.

„A Lotus ma mindent elsöpört. Egyel kevesebb bokszkiállást csináltak, mint a többiek, és Kimi (Räikkönen) két körrel a leintés előtt még megfutotta a verseny leggyorsabb körét”- méltatta sportszerűen a győzelmet megszerző riválist Horner.

„A negyedik körben eldőlt, hogy mi nem leszünk képesek két kiállással teljesíteni a versenytávot. A gumikopás sokkal gyorsabb volt a vártnál, a körülmények ma teljesen mások voltak, mint pénteken. Szokatlan módon Sebastian autóján jobban koptak a gumik, mint Markén, és ez három kiállásra kényszerített bennünket”- elemzett a csapatfőnök a Motorsport-Total honlapján, és hozzátette, a hűvösebb hőmérséklet egyértelműen közrejátszott ennek a váratlan jelenségnek az előidézésében.

„Most a harmadik hely volt számunkra a maximum. Sokat tanultunk a mai napon, és vannak pozitívumok, amiket magunkkal vihetünk. És remélhetőleg a következő hétvégén nem is lesz ennyire hideg. Az első sorból rajtolt mindkét autónk, mindkettő pontot szerzett, az egyik pedig dobogós helyen ért célba”- próbált némi optimizmust magára erőltetni a sikerekhez szokott Horner.

Jövő hétvégén Malajziában versenyez a mezőny, ahol általában mindig nagy a hőség, de a csapatfőnök szerint négy-öt futamnak el kell telnie ahhoz, hogy teljesen feltérképezhessék a különböző gumikeverékek viselkedését, így egyelőre azt sem jelentheti ki, hogy az idei második futamon nem lesznek a mostanihoz hasonló problémáik.

Az viszont szerinte egyértelmű, hogy az RB9-es modell egy remek autó. „Láthattuk, hogy sok potenciál van az autóban, és még nagyon hosszú év áll előttünk. ’Éhes Heidi’ (Vettel így nevezte el idei versenygépét) egy jó autó. Nézzük meg például a McLarent: tavaly a leggyorsabb autóval fejezték be az évet, most pedig a pontokért harcoltak, de senki nem írhatja le őket”- utalt az erőviszonyok gyors változására Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!