Horner nem aggódik a Red Bull formája miatt - F1VILÁG.HU

Horner nem aggódik a Red Bull formája miatt

HIRDETÉS

Egyszeri esetnek titulálta a Red Bull sanghaji versenyképtelenségét a Milton Keynes-i alakulat csapatfőnöke, Christian Horner, aki ezzel együtt elismerte, a gumik miatt kompromisszumokat kellett kötniük.



Egyszeri esetnek titulálta a Red Bull sanghaji versenyképtelenségét a Milton Keynes-i alakulat csapatfőnöke, Christian Horner, aki ezzel együtt elismerte, a gumik miatt kompromisszumokat kellett kötniük.

A gárda világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel a bajnokság első két versenyének a pole pozícióból vághatott neki, Sanghajban azonban a Red Bull úgy vélte, legfeljebb úgy lehet esélyük a győzelemre a vasárnapi futamon, ha a lassabb közepes keverékkel vágnak neki a versenynek.

Az osztrák istállónál nyíltan elismerték, a jelenlegi abroncsok túlzott elhasználódása komoly hatással van az RB9-es versenygép nyers teljesítményére, voltak pletykák arra vonatkozóan is, hogy a csapat versenyzőinek sokkal jobban vissza kell venniük azért, hogy megóvják a gumikat, mint riválisaiknak.

Christian Horner szerint azonban a hétvégi gyengélkedés inkább a sanghaji pálya adottságainak volt köszönhető.

„Az elmúlt pár évben nem ez a pálya feküdt nekünk a legjobban” – mondta a brit szakember. „Eléggé megterheli az első gumikat, szóval inkább az autó elejére van hatással, mintsem hátuljára. Hétvégén majd kiderül, hogy Bahreinben merrefelé mozognak a dolgok.”

Nemcsak a nyújtott kanyarok, a hosszú egyenesek is nehézséget okoztak a Red Bull autóinak Sanghajban, azok ugyanis nem túl gyakran vitézkednek a végsebességek tekintetében.

Horner elismerte, a Red Bullnak is kompromisszumokat kellett kötnie a teljesítmény vonatkozásában annak érdekében, hogy minél tovább megóvja a Pirelli abroncsait.

„Úgy látjuk, hogy az időmérő nem olyan jelentékeny, mint az abroncsok megóvása. A mi autónk nagyon-nagyon jól teljesít. Egy gyors versenygépről beszélünk, de a gyors autó bizony visszaél a gumikkal, amivel az abroncsok nem tudnak megbirkózni.”

Hirdetés

„Szóval alkalmazkodnunk kellett a beállításokkal, és úgy dolgoztunk az autóval, hogy minél többet tudjunk kihozni a gumikból. Ez minden csapatot ugyanúgy érint, csupán mindenki másképp áll hozzá ezekhez a dolgokhoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!