Megosztás:

Horner: Nem biztos, hogy jól döntött a Mercedes

Horner szerint a Mercedesnek lassan döntenie kell, hogy kit támogat.
Horner szerint a Mercedesnek lassan döntenie kell, hogy kit támogat. © Red Bull Racing

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint kérdéses, hogy a Mercedes jó döntést hozott, amikor arra kérték Lewis Hamiltont, adja vissza harmadik helyét csapattársának.

Valtteri Bottas a Magyar Nagydíjon elengedte maga mellett Lewis Hamiltont, hogy a brit a Ferrarik után eredhessen és megpróbálja megelőzni őket. A Mercedes csapatrádión közölte vele, hogy amennyiben ez nem sikerül, vissza kell adnia helyét Bottasnak. A háromszoros világbajnok így is tett, az utolsó körben lelassított, így a finné lett a dobogós pozíció.

Toto Wolff motorsport-igazgató szerint elképzelhető, hogy megbánják majd, azonban most így kellett határozniuk.

„Ez a döntés három pontunkba került, és lehet, hogy a világbajnoki címünkbe is. Ennek teljesen tudatában vagyunk” – nyilatkozta Wolff. „De figyelembe véve, hogy ez a csapat és a versenyzők hogyan működnek, ragaszkodunk ahhoz, amit mondunk, és ha ennek a világbajnoki cím az ára, akkor vállaljuk.”

„Ha elveszítem a bajnokságot, nem tudom, mit fogok mondani, de helyes úton szeretnék nyerni” – nyilatkozta Hamilton.

Horner szerint nem biztos, hogy a Magyar Nagydíjon a Mercedes jó döntést hozott – szerinte át kellett volna gondolniuk, hogy a világbajnoki cím is múlhat ezen a lépésen.

„Ezt mi is megtettük két évvel ezelőtt Monacóban. De ha a világbajnoki címről van szó, akkor minden megváltozik egy kicsit. Ha megnézzük a Mercedest, Hamilton a vezető pilóta a csapaton belül, és egy idő után dönteni kell, hogy kivel számolnak.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon látott...

Hozzászólások

( komment)