Megosztás:

Horner: Nem lesz Vettel - Hamilton páros az F1-ben

Vettel idén Hamilton egyik legfőbb riválisa lehet a Ferrarival.
Vettel idén Hamilton egyik legfőbb riválisa lehet a Ferrarival. © Sochi Autodrom

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner biztos benne, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton soha nem lesznek csapattársak a Forma-1-ben.

Vettel korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyert az osztrák istállóval, mielőtt a Ferrarihoz távozott, Christian Horner pedig nemrég elárulta, Hamilton még 2012-ben megpróbált hozzájuk a Red Bullhoz szerződni.

A brit végül a McLarentől a Mercedeshez került, ahol 2014-ben és 2015-ben világbajnok lett, idén pedig ismét jó eséllyel pályázik a végső győzelemre.

Hamilton legfőbb riválisa idén Vettel lehet a Ferrarival – aki tavaly a Mercedes-dominancia közepette már három futamot meg tudott nyerni.

Horner azt mondja, ha a két versenyző nem férne meg egymás mellett ugyanazon csapatnál.

„Csodálkoznék azon, ha ők ketten egyszer ugyanannál a csapatnál versenyeznének” – mondta a Red Bull csapatfőnöke a The Telegraph című lapnak.

„A csapat szempontjából is nagyon nehéz lenne elképzelni egy ilyen forgatókönyvet. Nagyon-nagyon megosztó lenne a dolog. Mindig lenne egy, aki nagyon büszke, és egy, aki rettentően dühös.”

Ami a Nico Rosberg – Lewis Hamilton rivalizálást illeti, Horner azt mondja, a Red Bull sokkal nehezebb helyzetben volt annak idején a Mark Webber – Sebastian Vettel párossal.

„Lewis és Nico kapcsolata sokkal harmonikusabb. Két év alatt mindössze egy sapkadobálás volt! Mark és Seb között sokkal intenzívebb volt a rivalizálás. Seb esetében annyira nem is, mert ő volt kedvezőbb helyzetben. Szóval Mark bármit megtett volna azért, hogy Seb bőrébe bújjon.”

„Egyikük sem akarta kiteregetni a lapjait még az időmérőn sem – a csapaton belül az volt a módi, hogy megosztjuk az adatokat. De ők még azt sem akarták megmutatni egymásnak, hogy milyen sebességi fokozatot használtak a Q3 utolsó etapjában. A Mercedesnél egy enyhébb rivalizálás van jelen két olyan versenyző között, akik ugyanolyan autóban akarnak versenyképesek lenni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Jelentősen előrelépéseket tenne a 2016-os szezon második felében a Red Bull Racing csapata,...

Hozzászólások

( komment)