Megosztás:

Horner: Nem tudtuk lelassítani Verstappent

Horner nagyon büszke Verstappen teljesítményére.
Horner nagyon büszke Verstappen teljesítményére. © Red Bull Racing

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Max Verstappen egyszerűen hihetetlen teljesítményt nyújtott, és hiába akarták, nem tudták őt lelassítani a futam során.

Verstappen megnyerte a futamot , ám az ünneplés inkább Lewis Hamiltonról szólt, aki megnyerte negyedik világbajnoki címét. Horner elmondta, tudják, hogy milyen nehéz egy bajnoki címhez vezető út, ezért minden tisztelete Hamiltoné.

„Először is szeretnék gratulálni Lewisnak a bajnoki címhez!” – kezdte nyilatkozatát Horner a futamot követően. „Ő most a legsikeresebb brit versenyző, ha nem tévedek. Mi tudjuk, hogy mennyire nehéz egy bajnoki címet megnyerni, ez hihetetlen teljesítmény!”

A futam során szóltak Verstappennek, hogy vegyen vissza a tempóból, majd a következő körében közölték vele, hogy ugyanolyan köridőt teljesített, mint legutóbb. A holland bocsánatot kért a csapattól, ám eközben minden bizonnyal vissza kellett fognia a nevetést.

„Hihetetlen. Nem tudtuk lelassítani őt. Hihetetlen volt a rajtja is, lenyűgöző, hogy milyen gyorsan jelentkezett a rádión (azzal az örömmel, hogy előzött). Ő dominálta a nagydíjat, és volt az a dolog, hogy le akartuk lassítani, mert két aggodalmunk is volt” – nyilatkozta Horner.

„Az egyik a megbízhatósággal volt kapcsolatos, mert láttuk, hogy a hasonló motorokkal kiestek néhányan, és nagyon aggódtunk, hogy Maxszal is történik valami, de mindent kézben tartottunk.”

Amellett, hogy Verstappenre is nagyon büszke, Horner elmondta, a csapat munkája is beérett, hiszen az elmúlt versenyhétvégéken bebizonyították, hogy az ő autójuk a leggyorsabb a futamokon.

„Az elmúlt négy versenyen a mi autónk volt a legjobb vasárnap. Ez az eredménye a kemény munkának, ami a színfalak mögött zajlik. Ez remek módja a szezon befejezésének, de jobb lett volna, h ama két autóval is célba tudunk érni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Valtteri Bottas újra a pódiumon ünnepelhetett, a 2. helyet szerezte meg a mexikói futamon.

Hozzászólások

( komment)