Verstappen vs. Ocon

Horner: Ocon örülhet, hogy egy lökdösődéssel megúszta…

Fotó: Force India
Fotó: Force India

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Esteban Ocon örülhet, hogy egy kis lökéssel megúszta azt, hogy elvette Max Verstappen győzelmét a vasárnapi Brazil Nagydíjon.

A Force India versenyzőjét lekörözte Verstappen, ezt követően pedig a francia nekiütközött a holland autójának, aki így elveszítette a vezetést – és végül a győzelmet is – Lewis Hamiltonnal szemben.

A leintést követően Verstappen dühösen kérdőre vonta Ocont, vitájuk pedig dulakodásba csapott át.

NÉZD MEG VERSTAPPEN ÉS OCON DULAKODÁSÁT

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva elárulta, megérti Verstappen csalódottságát.

„Ha a versenyben vezető autó leköröz egy Force Indiát… nem kellene közbeavatkozni lekörözött autóként” – mondta a szakember.

„Az isten szerelmére! Mi a fenére gondolt Ocon? Gyorsak az egyenesekben, de mi a francért kezd el versenyezni a versenyben vezetővel, ha nincs meg a tempója. Betolta az autóját belülre, semmi értelme…”

„Esteban szerencsés, hogy egy kis lökdösődéssel megúszta. Próbáltam nyugtatni őt a levezető körben, de nyilván egy győzelmet bukott ma el önhibáján kívül.”

„Mindent megtettünk, megfogtuk a Mercedest, és megelőztük a Ferrarikat is, szóval frusztráló, ami történt.”

Horner hozzátette, Verstappen még a sérült autóval is közeledni tudott Hamiltonhoz a verseny végén.

„Elképesztő, hogy közeledni tudott Lewishoz úgy, hogy a fél padlólemez hiányzott, és rengeteg leszorítóerőt veszített. Láthattuk, hogy Lewis első abroncsai elkezdtek elfogyni, de a sérülés miatt egyszerűen nem volt elég tempója ahhoz, hogy utolérje őt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek