Horner: Ricciardo minden várakozást felülmúlt - F1VILÁG.HU

Horner: Ricciardo minden várakozást felülmúlt

HIRDETÉS

Daniel Ricciardo minden várakozást felülmúlt az idei szezon első felében, állítja a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner.


Daniel Ricciardo minden várakozást felülmúlt az idei szezon első felében, állítja a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner.

Az ausztrál pilóta az első tizenegy versenyen két győzelmet aratott, és a pontok tekintetében simán veri négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt.

„Daniel csodálatos munkát végzett, minden várakozásunkat felülmúlta, és valószínűleg a saját maga elvárásait is túlszárnyalta, hiszen senki nem számított arra, hogy ilyen hamar ennyire gyors lesz” – mondta Horner.

„De nem csak a sebességről van szó, a versenyhez való hozzáállásáról, arról, hogy mennyire jól kezeli a nyomást az időmérőn illetve a versenyen, mikor remekül teljesít. Úgy tűnik, mindezt nagyon könnyedén teszi.”

„Azonnal felvette a ritmust és a Német Nagydíjon mutatott teljesítménye Fernando Alonso ellen, egyszerűen fantasztikus volt.”

„Az a tény, hogy nem adta át a helyét és keményen harcolt, azt mutatja, hogy a hatalmas mosoly mögött egy igazi versenyző van.”

Ricciardo továbbá komoly szerepet játszott abban is, hogy tartsa a lelket a Red Bullban a nehéz szezonkezdetben.

„Dan lelkesedése mindenképpen pozitív hatással volt mindenkire a csapaton belül” – folytatta a csapatfőnök. „Ez nagyon fontos volt, különösen a nehéz időszakokban.”

Horner az is elmondta, hogy véleménye szerint a Ricciardo és Vettel közötti kapcsolat sikeresnek mondható.

Hirdetés

„Erős a kapcsolata Sebastiannal, és nagyon jó, hogy két olyan versenyződ van, akik hajtják és támogatják egymást” – magyarázta.

„A pályán megy a rivalizálás, de pályán kívül olyan keményen és nyitottan dolgoznak egymásért, ahogy csak tudnak, hogy javítsanak az autó teljesítményén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!