Horner: Ricciardo nem lesz másodhegedűs jövőre - F1VILÁG.HU

Horner: Ricciardo nem lesz másodhegedűs jövőre

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner garantálja, hogy újdonsült versenyzőjük, Daniel Ricciardo ugyanolyan bánásmódban részesül majd 2014-ben, mint világbajnokuk, Sebastian Vettel.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner garantálja, hogy újdonsült versenyzőjük, Daniel Ricciardo ugyanolyan bánásmódban részesül majd 2014-ben, mint világbajnokuk, Sebastian Vettel.

Ricciardo a távozó Mark Webber helyét veszi majd át a Milton Keynes-i alakulatnál, és bizony magasan van a mérce számára, hiszen egy háromszoros világbajnok oldalán kell bizonyítania.

Horner mindazonáltal kijelentette, az ausztrál tehetség ugyanolyan bánásmódban részesül majd jövőre, mint Vettel.

„Az, hogy egy fiatal versenyzőt szerződtettünk, semmin sem változtat” – mondta a szakember. „Mindkét versenyzőnk ugyanolyan lehetőségeket kap majd, ugyanolyan feltételeket – de elkerülhetetlenül kialakul majd egy bizonyos sorrend, melyet az határoz meg, hogy melyik versenyző lesz előrébb a versenypályán.”

„Sebastian sok futamot megnyert már, egy többszörös világbajnok, szóval nagyok az elvárások. De az igazság az, hogy mindkét versenyzőnk – mint mindig – azonos lehetőségeket és felszereléseket kap.”

„Daniel nagyon gyors, ezzel tisztában vagyok, Sebastian pedig jelenleg a legjobbnak számít ebben a sportban. Nehéz dolog Vettel csapattársának lenni, szóval meglepetés lesz majd számára. De azt hiszem, mások is meglepődnek majd, látva Daniel tempóját. Mi már láthattuk a szimulátorban, illetve a pályateszteken és a Toro Rossónál.”

„Természetesen képességekkel rendelkezik, remek személyisége van és jó vele együtt dolgozni. Soha nem láttam még őt mosoly nélkül, szóval biztos, hogy jövőre is fülig érő mosollyal versenyez majd velünk.”

Horner mindazonáltal tisztában van azzal, a következő szezon afféle tanulóév lehet Ricciardo számára.

„Várakozásaim szerint Daniel jövőre folytatni fogja a fejlődést. Ő egy fiatal versenyző, el fog követni néhány hibát, de tanulni fog ezekből és javulni fog.”

Hirdetés

Amikor a szakembert arról kérdezték, az ausztrál képes lesz-e harcba szállni Vettellel, így felelt: „Ez egy igazán nagy feladat lesz. Sebastian egyedülálló dolgokat ért el: sok győzelmet, pole pozíciót és leggyorsabb kört – mindezt 26 évesen. Szóval nagy feladat lesz megközelíteni mindezt.”

„Azt hiszem, mindene megvan ahhoz, hogy egy igazán versenyképes pilóta legyen, de csak az idő fogja megmondani, mennyire is lesz jó. Hisszük, hogy egy remek versenyző, és megérdemli az esélyt. Szóval erőből érdemelte ki ezt az ülést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!