Horner: Sainz becsülje meg a helyét!

FORMULA 1 - GP of Austria 2017
SPIELBERG,AUSTRIA,06.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows Carlos Sainz Jr. (ESP/ Scuderia Toro Rosso). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke válaszolt Carlos Sainz pénteki nyilatkozatára, mely szerint jövőre már nem maradna a Toro Rossónál, hanem jobb lehetőség után nézne.

Carlos Sainz a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, nagyon valószínűtlen, hogy egy negyedik szezont is eltöltene a Toro Rossónál, szeretne előrébb lépni – mivel arra kicsi az esély, hogy a Red Bullnál kaphat lehetőséget, más csapatokban is gondolkodik.

Így az is felmerült, hogy Sainz a Renault-hoz szerződhet 2018-ban, azonban Horner szerint Sainznak meg kellene becsülnie, hogy a Toro Rossónál versenyezhet – ahova egyébként szerződés köti a következő évre is.

„Opciónk van a következő és az azutáni évre, szóval a Toro Rossóban lesz jövőre is” – reagált Horner Sainz szavaira.

„Nem tudom, mit gondol, különben hol lenne. A szerződés világos. Emlékezzünk rá, hogy csak azért kapott lehetőséget a Forma-1-ben, mert a Red Bull befektetett a fiatal éveibe. Ez egy kicsit álnok dolog, hogy ilyen megjegyzéseket tesz, mert nagyon invesztálnak ezekbe a fiatalokba, hogy megadják nekik a lehetőséget.”

„A Red Bull nélkül nem ülne F1-es autóban” – folytatta Horner, aki nem tudja elképzelni azt a forgatókönyvet, hogy Sainz a Renault-ba üljön át.

„A Toro Rosso a Renault előtt van most, jó munkát végeznek, szóval nem lenne értelme váltania.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!