Horner szerint blöfföl a Ferrari

Fotó: Red Bull Racing
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 28: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on from the pit wall during qualifying for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 28, 2017 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) Mexican GP 2017

Noha a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne hétvégén ismét leszögezte, kivonulnak a Forma-1-ből, ha nem alakítják megfelelően a királykategória szabályait. a Red Bull csapatát irányító Christian Horner szerint blöffölnek Maranellóban.

Marchionne már korábban leszögezte, ha a jövőben egységesíteni kívánják az alkatrészeket, és nem sikerül számukra is megfelelő motorszabályokat megalkotni a 2020 utáni időszakra, kivonulnak a Forma-1-ből.

A Ferrari elnöke szombaton kifejtette, az sem lesz akadály, hogy az Alfa Romeo és a Sauber nemrég partnerséget kötött, és az olasz autógyártó 2020-ig biztosan jelen lesz az F1-ben.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint azonban kizárt, hogy a Ferrari távozik, a maranellóaiknak ugyanis legalább annyira szükségük van a Forma-1-re, mint a Forma-1-nek a Ferrarira.

„Nem tudom elképzelni, hogy Marchionne csupán 3 évre hozza vissza az Alfa Romeo brandet a Forma-1-be” – mondta a szakember a Reuters hírügynökségnek.

„Az Alfa visszatérése számomra egyet jelent: a Forma-1 működik. Ami pedig a Ferrarit illeti: a Forma-1-nek szüksége van a Ferrarira, a Ferrarinak szüksége van a Forma-1-re. Ez egy céltudatos házasság.”

„És mi is akarjuk ellenfélként a Ferrarit. Ők az egyik legnagyobb brand a világon, egy félelmetes ellenfél.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!