Horner szerint blöfföl a Ferrari - F1VILÁG.HU

Horner szerint blöfföl a Ferrari

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Noha a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne hétvégén ismét leszögezte, kivonulnak a Forma-1-ből, ha nem alakítják megfelelően a királykategória szabályait. a Red Bull csapatát irányító Christian Horner szerint blöffölnek Maranellóban.

Marchionne már korábban leszögezte, ha a jövőben egységesíteni kívánják az alkatrészeket, és nem sikerül számukra is megfelelő motorszabályokat megalkotni a 2020 utáni időszakra, kivonulnak a Forma-1-ből.

A Ferrari elnöke szombaton kifejtette, az sem lesz akadály, hogy az Alfa Romeo és a Sauber nemrég partnerséget kötött, és az olasz autógyártó 2020-ig biztosan jelen lesz az F1-ben.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint azonban kizárt, hogy a Ferrari távozik, a maranellóaiknak ugyanis legalább annyira szükségük van a Forma-1-re, mint a Forma-1-nek a Ferrarira.

„Nem tudom elképzelni, hogy Marchionne csupán 3 évre hozza vissza az Alfa Romeo brandet a Forma-1-be” – mondta a szakember a Reuters hírügynökségnek.

„Az Alfa visszatérése számomra egyet jelent: a Forma-1 működik. Ami pedig a Ferrarit illeti: a Forma-1-nek szüksége van a Ferrarira, a Ferrarinak szüksége van a Forma-1-re. Ez egy céltudatos házasság.”

„És mi is akarjuk ellenfélként a Ferrarit. Ők az egyik legnagyobb brand a világon, egy félelmetes ellenfél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!