Horner tudja, mi volt a kulcs a versenybírók döntésében - F1VILÁG.HU

Horner tudja, mi volt a kulcs a versenybírók döntésében

HIRDETÉS
„Érthetetlen” döntést hozott volna a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), ha a vasárnapi Osztrák Nagydíj stewardjai megbüntetik a versenyen győztes Max Verstappent – mondja Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, aki azt is tudja, mi volt a versenybírók döntésének kulcsa.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 30: Race winner Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 celebrates during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZTADCKX92111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Verstappen a 71 körös verseny 69 körében előzte meg a futamon addig vezető Charles Leclercet, a manőver közben pedig a két autó összeütközött, a monacói Ferrarija pedig kiszorult a pályáról.

Leclerc a történtek után azt mondta, a holland előzése nem volt tiszta, a versenybíróság pedig mintegy három órán át tanácskozott. Végül a stewardok úgy döntöttek, versenybalesetnek minősítik a történteket, kvázi nem büntetik Verstappent, aki így a Red Bull idei első győzelmét szerezte.

Amikor Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét arról kérdezték, milyen reakciói lettek volna annak, ha Verstappen büntetést kap, a szakember így felelt: „Belegondolni sincs értelme, mert megfelelő döntést hoztak.”

„Érthetetlen dolog lett volna megváltoztatni a dobogósok sorrendjét egy ilyen verseny után. Ez volt az a tónus, aminek az F1-re szüksége volt egy fantasztikus versenyhez.”

Horner azt mondja, a Red Bullnál kétségük sem volt afelől, hogy Verstappen mindent jól csinált.

„Teljes mértékben meg voltunk győződve arról, hogy rendben volt. Aztán nyilván a stewardok elé került az ügy, és ilyenkor eljön a pont, amikor az ember már nem tudja… De szerintem Tom Kristensen és a versenybírók abszolút jól döntöttek. Egyszer majd ellenünk szól majd a dolog, de fair verseny volt, kemény küzdelem, és ilyennek is kell lennie az F1-ben.”

Horner szerint a kulcsa az volt a döntésnek, hogy Verstappen már a kanyar csúcspontja előtt Leclerc előtt volt.

„Ha megnézzük, látható, hogy az apex előtt már elöl volt, szóval azon a ponton már övé volt a kanyar. A másik srác dolga ilyenkor visszavenni, és megpróbálni aláfordulni, máskülönben megvan a zsákolás, vagy a sakk-matt. Így látták a stewardok is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!