Horner: Verstappen olyan, mint egy labradorkölyök - F1VILÁG.HU

Horner: Verstappen olyan, mint egy labradorkölyök

HIRDETÉS

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner nemcsak pályán mutatott teljesítménye miatt méltatta Max Verstappent, hanem azért is, mert elmondása szerint a holland versenyző kivételes személyiség.


A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner nemcsak pályán mutatott teljesítménye miatt méltatta Max Verstappent, hanem azért is, mert elmondása szerint a holland versenyző kivételes személyiség.

Az ifjú tehetség pazar teljesítményt nyújtott a 2016-os idényben, agresszív manővereiért azonban kapott hideget-meleget a riválisoktól.

A Red Bullnál azonban végig kiálltak az ifjú tehetség mellett, aki a csapatvezetés elmondása szerint üde színfoltja a mezőnynek.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke egy labadorkölyökhöz hasonlította az ifjú pilótát, aki amellett, hogy lelkesen végzi a munkáját, egyáltalán nincs elszállva magától.

„Max nagyon-nagyon jó – és nagyon lelkesedik mindenért! Olyan, mint egy labradorkölyök, aki meg akar kapni mindent” – mondta a szakember. „Mindegy, hogy a sportág történetéről van-e szó, vagy arról, hogy mi folyik az alsóbb kategóriákban vagy a gokartban – imád versenyezni. Kiváltságosnak érzi magát, hogy a Forma-1-ben lehet.”

„Csak egy példát mondok még az elmúlt év korai szakaszából, amikor a montreali verseny után elrontották a repülőjegy-foglalást, és már nem volt szabad hely az első osztályon. Szóval közvetlenül a WC mellett kellett leülnie.”

„Mások ebből nagy ügyet csináltak volna, de Maxnek ez nem volt gond. Azt mondta, ’semmi probléma, ha itt van hely, ide fogok leülni’. És ez az, ami annyira üdítő az ő személyiségében. Egyszerűen csak örül, hogy Forma-1-es versenyző lehet, és teszi a dolgát.”

A Red Bullnak persze időnként nem volt egyszerű kezelni a házon belüli rivalizálást, a Hungaroringen például Verstappen szerette volna, ha elengedik őt Daniel Ricciardo mellett. Bár az eset némi feszültséget gerjesztett csapaton belül, Horner azt mondja, versenyzőik remekül tudnak együtt dolgozni, és jól kijönnek egymással.

„A magyarországi egy jelentéktelen eset volt. Nagyon jól együtt tudnak dolgozni. Elég csak megnézni például azt, hogy Hockenheimban felcseréltettük velük a pozíciókat. Mindenki azt mondta, hogy Max nem csapatjátékos, de itt megmutatta, hogy nagyon is az. És aztán Mexikóban az ő javára döntöttünk.”

Hirdetés

„Mindig nagyon tisztán és sportszerűen versenyeztek egymással. Ezért sem aggódtam akkor, amikor egymásnak feszültek Malajziában, még akkor sem, amikor Lewis kiesése után a győzelem volt a tét. Egy pillanatig sem aggódtam amiatt, hogy egymás ellen versenyeznek.”

„Ráadásul nagyon is kedvelik egymást. Ezt nem várja el tőlük a csapat, de Monacóban ugyanabban az épületben laknak, Daniel pedig amolyan nagytestvérként bánt Maxszel az autón kívül. A versenypályán persze ki vannak éhezve, nyerni akarnak, és keményen versenyeznek egymás ellen. De amíg ezek a kemény csaták sportszerűen zajlanak, addig nincs problémánk vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!