Horner: Verstappen ugyanolyan gyors, mint Hamilton

Canadian F1 Grand Prix - Practice
MONTREAL, QC - JUNE 09: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in the garage during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2017 in Montreal, Canada. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Max Verstappen hasonló képességekkel rendelkezik, mint Lewis Hamilton – és még bőven fejlődni fog.

Habár Hamilton már 5 világbajnoki címet szerzett, Verstappen pedig még küzd azért, hogy egyszer a királykategória csúcsára kerüljön, Horner biztos benne, hogy versenyzője képességek terén hasonló szinten van, mint a brit. 

„Max a jövő” – mondta Horner. Még csak 21 éves, és még mindig fejlődik. Mind ő, mind Lewis fenomenális versenyzők, és ami az általános képességeket, a versenyzési készségeket és a tempót illeti, Lewis minden idők egyik legjobbja – de Max egy szinten van vele.”

„Tavaly a szezon második felében Max szerezte a legtöbb pontot Hamilton mögött. Ez mutatja, hogy milyen jól versenyzett.”

Verstappent korábban többször is kritika érte néhány pályán mutatott manőverei miatt, tavaly pedig Esteban Oconnal került összetűzésbe a pályán, majd azon kívül is, amikor lökdösődésig fajult a vitájuk. 

Kritizálták is, amikor a futam után nem rejtegette az érzéseit Oconnal szemben” – mesélt erről Horner. „Legalább megmutatta, hogy van benne szenvedély, amivel az emberek együtt tudnak érezni. Ez az oka annak, hogy olyan sok rajongója van.

Ők azok a típusú pilóták, akiket akarunk. Lewis is ilyen, amit jónak tartok.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!