Horner: Vettel fenomenális volt ma

A Szingapúri Nagydíjon ismét diadalmaskodót Sebastian Vettelt méltatta a Red Bull Racing csapatát irányító Christian Horner.


A Szingapúri Nagydíjon ismét diadalmaskodót Sebastian Vettelt méltatta a Red Bull Racing csapatát irányító Christian Horner.

Vettel idei hetedik győzelmét aratta az éjszakai futamon, mellyel tovább növelte előnyét az összetettben.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy nyilatkozott, a német versenyző zseniálisan teljesített a vasárnapi futamon, noha egyáltalán nem volt könnyű dolga.

„Egyik legjobb versenye volt ez” – mondta boldogan a szakember.

„A biztonsági autó épp a legrosszabbkor jött számunkra, eszünkbe sem jutott, hogy több mint 30 másodperces előnyt lesz képes felépíteni. Egyszerűen fenomenális volt!”

Vettel előnye jelenleg 60 pont a második helyen álló – és a futamon szintén másodikként célba érő – Fernando Alonso előtt.

Horner úgy véli, riválisaiknak fel kell kötniük a gatyájukat, Vettel ugyanis csak még jobb lesz.

„Könnyen elfelejti az ember, mennyire fiatal is ő – még csak 26! A tehetsége mindig megvolt, de ahogy minél több tapasztalatot szerez, annál jobb lesz. Nagyon keményen dolgozik, minden követ megmozgat, és sokkal önkritikusabb, mint bármely más versenyző, akivel valaha együtt dolgoztam.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek