Verstappen vs. Ocon

Horner: Vettel simán győzött volna Ausztráliában

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint Sebastian Vettel irányítása alatt tartotta a versenyt, és simán győzött volna a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ha nem hibásodik meg autója, zsinórban már másodszor.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint Sebastian Vettel irányítása alatt tartotta a versenyt, és simán győzött volna a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ha nem hibásodik meg autója, zsinórban már másodszor.

Vettelt már a szezonnyitón is elkerülte a szerencse, ugyanis egy motorprobléma miatt az elsőről visszacsúszott a negyedik helyre Bahreinben, pedig maga mögött tartva a Ferrarikat, robogott a futamgyőzelem felé.

A német versenyző az első helyről vághatott neki a vasárnapi Ausztrál Nagydíjnak, ám most is balszerencse sújtotta, ugyanis egy mechanikai probléma miatt elvesztette autója felett az irányítást, és kicsúszott a kavicságyba, pedig minden esélye meglett volna a győzelemre.

„Hihetetlenül csalódottak vagyunk a mai nap után” – mondta Horner, akinek csapata az első sorból rajtolhatott, ám mindössze két ponttal távozott Melbourne-ből.

„Bár irányítása alatt tartotta a versenyt, Sebastian sajnálatos módon immáron zsinórban másodszor is kiesett az élről, ezúttal egy kereket érintő probléma miatt, ami bizonyára futamgyőzelmébe került, amit könnyedén megszerezhetett volna.”

A csapatfőnök hihetetlenül csalódott volt, hiszen Mark Webber sem brillírozott, pedig minden esélye megvolt arra, hogy előkelő helyen végezzen hazai közönsége előtt Melbourne-ben.

Az ausztrál pilóta már a rajtnál pozíciót vesztett, majd a slick gumikon néhány kiváló előzést bemutatott, ám az utolsó körökben összeakadt Lewis Hamiltonnal, amit első vezetőszárnya bánt, így végül csak a kilencedik helyen futott célba.

 

Kapcsolódó cikkek

Stroll: Végre egy versenyautó!

Lance Stroll, a Racing Point pilótája nagyon elégedett a 2019-es F1-es szezon első versenyével, miután rögtön a szezonnyitón pontot szerzett.

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Friss hírek