Horner: Vettelben ott van a „schumacheri gyilkos ösztön”

Fotó: Scuderia Ferrari
GP GRAN BRETAGNA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE), Sebastian Vettel, Ferrari,

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, Sebastian Vettel egyáltalán nem egy elkényeztetett kölyök, dühkitörései és olykor megkérdőjelezhető viselkedése pedig csak azt mutatja, mennyire ki van éhezve a sikerre.

A Ferrari versenyzője idén rendkívül kiélezett küzdelmet vív a világbajnoki címért Lewis Hamiltonnal, az Azeri Nagydíjon pedig kettejük csatája abban csúcsosodott ki, hogy Vettel a biztonsági autó bentléte alatt dühében ráhúzta versenyautóját Hamilton Mercedesére.

Bár sokan úgy tartják, Vettel ezen megmozdulása, illetve a rádión gyakran hallható dühkitörései azt mutatják, hogy a német nehezen viseli a nyomást, volt főnöke, Christian Horner nem így gondolja.

A szakember azt mondja, Vettel mindig is nagyon érzelmes volt a kormány mögött – egyszerűen azért, mert győzni akar.

„Azt gondolom, Sebastian a tenyerében hordozza a szívét, és egy nagyon intenzív küzdelem részese” – mondta Horner, aki korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyert a német versenyzővel.

„Idén lehetőséget lát arra, hogy újra bajnok legyen, és tudja, hogy mindenre szüksége lesz a Mercedesszel szemben ahhoz, hogy elérje. Néha teljesen kimondja azt, amit gondol, és ez nagyszerű tulajdonsága. De emiatt néha bajba került.”

Horner hozzátette, rengeteg hasonlóságot lát Vettel, valamint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher között.

„Sebastian egy nagyszerű karakter. Jelenlegi környezetéből talán ebből nem sokat látni. De egy vicces srác, imádja az angol humort, és nagyon jól bánik a szerelőkkel.”

„Nálunk, a Red Bullnál mindig csokoládéval jelent meg, és körbekínálta a recepciósokat és lányokat a gyárban. Mindig nagyon nagylelkű volt, nemcsak a csapatnak adott valamit mindig, hanem az egész gyárnak. Órákat töltött azzal, hogy aláírt dolgokat, rengeteget áldozott a csapatra.”

„Óriási vágy van benne, a rekordok rengeteget számítanak neki. Michael Schumacher volt a legnagyobb bálványa, és azt gondolom, látjuk is néha azt a gyilkos „győzni akarok”-ösztönt – néha mindenáron.”

„A Ferrari egy igazán emocionális csapat, a latin temperamentum táplálja ezeket az érzelmeket. Nem azt mondom, hogy ez egy rossz dolog, de megmutatja az emberi oldalt, és azt, hogy mennyire ki van éhezve arra, hogy elérje a végső célját.”

Vettel szerződése az idei szezon végén lejár a Ferrarinál, Horner azonban azt mondja, meglepődne, ha a német távozna a patinás istállótól.

„Meg lennék döbbenve, ha távozna. Azt el tudom képzelni, hogy Toto [Wolff] ott duruzsol a fülében, hogy csak 1 évvel hosszabbítson, a Ferrarinál pedig azt mondják, hogy vagy 3 év, vagy semmi.”

„Szerintem végig akarja vinni azt, amit elkezdett a Ferrarinál. Egy okból ment oda: hogy felépítsen valamit, és megcsinálja azt, amit Michael megcsinált. Ha most lelépne, akkor csak fél munkát végezne.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!