Hülkenberg a kirúgásáról: Nem csak a teljesítmény számít... - F1VILÁG.HU

Hülkenberg a kirúgásáról: Nem csak a teljesítmény számít…

HIRDETÉS
Bár nagyon bízott abban, hogy 2020-ban is a Renault csapatánál maradhat, Nico Hülkenberg végül távozni kényszerül a francia istállótól, csütörtökön ugyanis bejelentették, helyét Esteban Ocon veszi át.
Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team RS19.
Spanish Grand Prix, Saturday 11th May 2019. Barcelona, Spain. Hülkenberg

Hülkenberg még a Magyar Nagydíjon az F1VILÁG.HU-nak úgy nyilatkozott, közel a megállapodás a Renault-val a folytatásról, azóta azonban komoly fordulat következett be, melynek eredményeképp a rutinos német nem tarthatja meg helyét a csapatnál 2020-ra.

A Renault csütörtökön jelentette be, 2020-ban a Daniel Ricciardo – Esteban Ocon párossal vág neki a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeinek.

Hülkenberg elárulta, csalódott a csapat döntése miatt.

„Kár, hogy az utazásom véget ér a Renault-val a szezon végén, főleg azért, mert még nem értük el a kitűzött céljainkat” – írta ki közösségi oldalára a német versenyző.


„Abban reménykedtünk, hogy idén sikerül egy újabb lépést megtenni, de sajnos ezt eddig nem tudtuk megvalósítani.”

„Köztudott, hogy a versenyzők kiválasztása nemcsak a teljesítményen múlik, rengeteg tényező szerepet játszik. De így megy ez. Természetesen mindannyian másképp szerettük volna… Viszont továbbra is fókuszálni fogok, igyekszem elérni a legtöbbet a csapattal a hátralévő versenyeken.”

Úgy hírlik, Hülkenberg a Haas csapatához szerződhet a következő évadra, jövőjével kapcsolatban azonban a német meglehetősen szűkszavúan fogalmazott.

„Ami 2020-at illeti, nagyon bízom abban, hogy sikerül jó megoldást találni, de jelenleg még nincs mit bejelenteni.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!