Hülkenberg a piros zászlók miatt bukta a dobogót - F1VILÁG.HU

Hülkenberg a piros zászlók miatt bukta a dobogót

HIRDETÉS

A piros zászlós megszakítás miatt nem tudott a dobogóért harcolni a vasárnapi Belga Nagydíjon Nico Hülkenberg.


A piros zászlós megszakítás miatt nem tudott a dobogóért harcolni a vasárnapi Belga Nagydíjon Nico Hülkenberg.

A Force India német versenyzője a 7. helyről vágott neki a spa-francorchampsi versenynek, és a 2. helyre küzdötte fel magát, mielőtt Kevin Magnussen félelmetes balesete miatt félbe kellett szakítani a versenyt.

A kényszerpihenő alatt Daniel Ricciardo sérült első szárnyát meg tudták javítani a Red Bull Racing szerelői, míg az akkor ötödik Lewis Hamilton szabadon cserélhetett gumikat – Hülkenberg dobogós reményei pedig ezzel végleg szertefoszlottak.

„Fantasztikus rajtot vettem, az első kör is parádés volt, az 1-es kanyarban elég szoros volt a küzdelem Max [Verstappen] és a Ferrarik között” – mondta Hülkenberg. „Ebből profitálni tudtam, és a második helyen találtam magam.”

„A szuperlágy gumikon remekül mentem, Nico [Rosberg] mögött haladva sikerült ellépnem a mögöttem lévőktől. De aztán melengették a piros zászlókat, gyakorlatilag semlegesítették a versenyt, amiért nagy kár volt.”

Bár Hülkenberg végül nem tudta megszerezni F1-es pályafutása első dobogós eredményét, neki és csapattársának, Sergio Péreznek van oka mosolyogni, a Force India ugyanis a Belga Nagydíjat követően a Williams elé került a konstruktőri pontversenyben.

„Nagyon örülünk ennek” – mondta Hülkenberg. „Viszont majd Abu Dhabiban, vasárnap este szeretnénk negyedikek lenni. Még 8 futam hátravan, nagy utat kell megtennünk. Nagyon szoros küzdelmünk lesz a Williamsszel, és fontos, hogy elvégezzük a házi feladatunkat és előnyt kovácsoljunk az olyan napokból, mint amilyen a vasárnapi volt.”

„Versenyképesek vagyunk, jó csomagunk van, használjuk ezt ki!”

Miután Hülkenberg 4., Sergio Pérez pedig 5. lett, a 2014-es Bahreini Nagydíj óta először fordult elő, hogy a Force India mindkét versenyzője a legjobb ötben zárt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!