Fotó: Renault
Hírek

Hülkenberg: A Renault-nak muszáj lesz nagyot lépnie előre

Ambiciózus célokat kell kitűznie a Renault Forma-1-es csapatának 2019-re, ha közelebb akar férkőzni a három élcsapathoz – mondja az istálló versenyzője, Nico Hülkenberg.

A francia csapat a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött a 4. helyen zárta a 2018-as konstruktőri bajnokságot, reális esélye azonban egyszer sem volt arra, hogy legyőzze ezen három istálló valamelyikét.

A Renault legfőbb feladata éppen ezért a téli időszakban az lesz, hogy valahogyan áthidalja a nagy különbséget.

„Muszáj lesz. De ez mindig nagyon nehéz – ez az egész csak spekuláció. Tudjuk, mit kell tennünk, és tudom, hogy ez nem hangzik rosszul, de a sötétben tapogatózunk azzal kapcsolatban, hogy a többieknek mit sikerül találni” – mondta Hülkenberg.

„Nyilván az új első szárny miatt bizonyos tekintetben a nulláról indulunk jövőre mivel az teljesen más lesz. Szóval nagyon nehéz lemérni, de természetesen ez kell, hogy a célunk legyen.”

„Nagy lemaradást kell felfalnunk. Gyári csapatként a célunk az kell, hogy legyen, hogy nagyot lépünk előre.”

Hülkenberg azt mondja, elégedett azzal a fejlődéssel, amit a Renault elért az elmúlt években.

„Azt gondolom, sok területen sikerült igazán jó előrelépéseket tenni – főleg a csapat struktúráját illetően. De technikai és fejlesztési oldalról – kizárólag, ami az autót illeti – az idei év nem teljesen felelt meg az ambícióinknak, szóval ezen dolgoznunk kell, és jobbnak kell lennünk jövőre.”

„De tavaly a 6. helyen zártunk, idén a 4. pozícióban végeztünk. Szerintem ez elég jó fejlődés.”

Szólj hozzá!