Hülkenberg: A Renault-nak muszáj lesz nagyot lépnie előre

Fotó: Renault
Fotó: Renault
Ambiciózus célokat kell kitűznie a Renault Forma-1-es csapatának 2019-re, ha közelebb akar férkőzni a három élcsapathoz – mondja az istálló versenyzője, Nico Hülkenberg.

Ambiciózus célokat kell kitűznie a Renault Forma-1-es csapatának 2019-re, ha közelebb akar férkőzni a három élcsapathoz – mondja az istálló versenyzője, Nico Hülkenberg.

A francia csapat a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött a 4. helyen zárta a 2018-as konstruktőri bajnokságot, reális esélye azonban egyszer sem volt arra, hogy legyőzze ezen három istálló valamelyikét.

A Renault legfőbb feladata éppen ezért a téli időszakban az lesz, hogy valahogyan áthidalja a nagy különbséget.

„Muszáj lesz. De ez mindig nagyon nehéz – ez az egész csak spekuláció. Tudjuk, mit kell tennünk, és tudom, hogy ez nem hangzik rosszul, de a sötétben tapogatózunk azzal kapcsolatban, hogy a többieknek mit sikerül találni” – mondta Hülkenberg.

„Nyilván az új első szárny miatt bizonyos tekintetben a nulláról indulunk jövőre mivel az teljesen más lesz. Szóval nagyon nehéz lemérni, de természetesen ez kell, hogy a célunk legyen.”

„Nagy lemaradást kell felfalnunk. Gyári csapatként a célunk az kell, hogy legyen, hogy nagyot lépünk előre.”

Hülkenberg azt mondja, elégedett azzal a fejlődéssel, amit a Renault elért az elmúlt években.

„Azt gondolom, sok területen sikerült igazán jó előrelépéseket tenni – főleg a csapat struktúráját illetően. De technikai és fejlesztési oldalról – kizárólag, ami az autót illeti – az idei év nem teljesen felelt meg az ambícióinknak, szóval ezen dolgoznunk kell, és jobbnak kell lennünk jövőre.”

„De tavaly a 6. helyen zártunk, idén a 4. pozícióban végeztünk. Szerintem ez elég jó fejlődés.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Először jutottak a Q3-ba a Renault-k

Remekül sikerült a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése a Renault csapata számára, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is bejutott ugyanis a legjobb 10 közé.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Friss hírek