Hülkenberg azt mondja, nincs még döntés a jövőjéről - F1VILÁG.HU

Hülkenberg azt mondja, nincs még döntés a jövőjéről

HIRDETÉS
Nem állapodott még meg a Haas Forma-1-es csapatával Nico Hülkenberg – ezt maga a német versenyző nyilatkozta nemrég a német n-tv televíziós csatornának.
Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team with the media.
Monaco Grand Prix, Wednesday 22nd May 2019. Monte Carlo, Monaco. Hülkenberg RTL

A rutinos versenyzőnek az idei szezont követően távoznia kell a Renault-tól, helyét ugyanis Esteban Ocon veszi majd át 2020-ra. Ezt még a Belga Nagydíj előtt jelentette be a francia istálló.

Hülkenberg természetesen mindent megtesz azért, hogy az F1-ben maradjon, jelenleg pedig a Haas csapatával is egyeztetéseket folytat. Ezt Günther Steiner, az amerikai istálló csapatfőnöke is megerősítette – a szakember azt is elmondta, reményeik szerint még a Szingapúri Nagydíj előtt bejelentik jövő évi felállásukat.

Hogy ez utóbbi megvalósul-e, az egy nappal a versenyhétvége hivatalos kezdete előtt igencsak kérdéses, ráadásul Hülkenberg is azt mondja, nincs még megállapodás.

„Jelenleg semmi sincs még aláírva, de a csapatom és én dolgozunk rajta” – mondta a német.

„Kétségkívül van érdeklődés, és vannak opciók, melyeken dolgozunk. Vannak egyeztetések és tárgyalások, de semmi konkrétum nincs még eldöntve.”

„De ha akarok, kapok egy másik versenyzői ülést.”

Hülkenberg egyébként a Haasnál Romain Grosjean helyét veheti majd át, csapattársa pedig Kevin Magnussen lehet. A dán versenyző nem bánná a rutinos pilóta érkezését.

„Nico gyors, tapasztalt, és kivívta már magának a tiszteletet” – mondta Magnussen az Auto Motor und Sportnak.

„Ami engem illet, az ember mindig a lehető legjobb csapattársat akarja magának, hiszen csak így tudod felhívni magadra a figyelmet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!