Verstappen vs. Ocon

Hülkenberg bejelentkezett a Ferrarihoz

Azt követően, hogy pályafutása egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a hétvégi Olasz Nagydíjon, Nico Hülkenberg kijelentette, hogy egyértelműen érdeklődik a Ferrari iránt.


Azt követően, hogy pályafutása egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a hétvégi Olasz Nagydíjon, Nico Hülkenberg kijelentette, hogy egyértelműen érdeklődik a Ferrari iránt.

Azt követően, hogy a harmadik pozícióból rajtolhatott, az előkelő ötödik helyen végzett a vasárnapi versenyen, ahol egyetlen hibát sem követett el, és egyértelműen bizonyította, készen áll egy nagycsapat versenyzőjeként bizonyítani a Forma-1-ben.

Egyelőre még nem tudni, hogy Hülkenberg marad-e a Saubernél a következő idényben, miközben egyesek szerint menedzsmentje előrehaladott tárgyalásokat folytat a Ferrarival, ahol Felipe Massa helyét vehetné át 2014-ben.

Arra a kérdésre, hogy milyen esélyekkel pályázik az olaszok esetlegesen megüresedő versenyzői ülésére, Nico így felelt: „Ez egy olyan dolog, amit biztosan nem cáfolnék, hiszen érdeklődöm az esetlegesen megüresedő ülés iránt. Nem tudom, hogy megtörténhet-e, az idő majd elmondja.”

„Az utóbbi időben rengeteg találgatás látott napvilágot ezzel kapcsolatban, de eljön az a pont, mikor a szóbeszédeknek vége lesz, és meghozzák a döntést azok, akiknek azt meg kell hozniuk.”

A Forma-1 ezennel elhagyja Európát és a következő állomásnak Szingapúr ad majd otthont, ahol Hülkenberg tudja, hogy ismét bizonyítania kell, ha meg akarja győzni a Ferrarit.

„Tökéletes hétvége volt számunkra a mostani” – folytatta. „Az időmérő után az ötödik helyen végezni fantasztikus érzés, hiszen a Red Bull és a Ferrari mögött mi voltunk a legjobbak.”

„Kemény verseny volt, nem volt egyszerű magam mögött tartani Nico Rosberget, aki folyamatosan nyomás alatt tartott, de boldog vagyok, hogy pontokat szerezhettem a csapatnak, és bízom abban, hogy ez a sorozat most kezdődik csak el.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek