Verstappen vs. Ocon

Hülkenberg beszólt a balesetet okozó Grosjeannak

Fotó: Renault
Fotó: Renault

A rajtbalesetbe keveredett Nico Hülkenberg szerint Romain Grosjeannak el kellene gondolkodnia azon, hogy miért történik körülötte folyamatosan valamilyen incidens. 

A rajtot követően Grosjean megpördült, és sem Nico Hülkenberg, sem Pierre Gasly nem tudta elkerülni a pályára visszaérkező autót – végül mindhármuk versenye véget ért.

Hülkenberg a kiesését követően elmondta, sajnálatos, hogy nem tudott versenyezni Barcelonában, és úgy érzi, Grosjeannak kicsit össze kellene szednie magát – hiszen sokszor keveredik incidensekbe.

„Egyszerűen csak belémjöttek” – kezdte beszámolóját a német pilóta. „Nyilván láttam, hogy Romain megpörgött, majd visszajött a pályára. Sehova nem tudtam menni, nem tudtam elkerülni őt sajnos. Elkapta az autóm hátulját, és ez jelentette a délutánom végét.”

A Renault pilótája elmondta, ijesztő volt a helyzet, amelyben egyébként szerencsére senki nem sérült meg.

„Nem igazán nézett ki jól abban a szituációban. Általában szeret megpördülni a versenyhétvégéken, de az első kör erre nem a legjobb időzítés akkor, amikor minden autó körülötte van. Azt hiszem, ezt meg kellene vizsgálnia kicsit, és van egy kis házi feladata ezzel kapcsolatban.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek