Hülkenberg csak nevetni tud balszerencséjén - F1VILÁG.HU

Hülkenberg csak nevetni tud balszerencséjén

HIRDETÉS

A Renault újonnan szerződtetett versenyzője, Nico Hülkenberg elárulta, most már csak nevetni tud azon, Forma-1-es pályafutása során mennyi balszerencse sújtotta.


A Renault újonnan szerződtetett versenyzője, Nico Hülkenberg elárulta, most már csak nevetni tud azon, Forma-1-es pályafutása során mennyi balszerencse sújtotta.

A német versenyző F1-es pályafutása első szezonjában, 2010-ben a Williams versenyzőjeként pole pozíciót tudott szerezni a Brazil Nagydíjon, ám sem a brit csapat, sem pedig a Sauber és a Force India színeiben nem tudott felállni a dobogóra.

Hülkenbergen a 2016-os Brazil Nagydíjon is átok ült, hiszen az esős versenyen jó eséllyel pályázott a dobogóra, ám a Kimi Räikkönen autójáról leszakadt törmelékek végül megfosztották ettől.

„Természetesen nagyon kiábrándító volt a dolog. De már belefáradtam abba, hogy frusztrált legyek, szóval már csak nevetni tudok rajta” – mondta a német tehetség.

„Azon versenyek egyike volt, melyen elég jó munkát végeztem. Az autó kiváló volt, minden adott volt, de sajnos néhány törmelék kivágta a gumit, a többi pedig már történelem…”

Hülkenberg kifejtette, nem hisz a balszerencsében, és úgy érzi, nincs kifejezett oka annak, hogy az elmúlt évek alatt egyszer sem tudott felállni a pódiumra.

„Én nem hiszek ezekben a dolgokban. Én a kemény munkában és a jó döntésekben hiszek. A többi vagy jön magától, vagy nem. Mindig van oka egy adott történésnek. Néhány elkerülhető lett volna, és voltak hibák is. A hibák is előfordulnak, akárcsak a sao paulói balszerencse.”

„Kár érte, mert nyilván szerettem volna egy dobogós eredményt szerezni magamnak és a csapatnak, de végül nem jött össze.”

Arra a kérdésre, hogy érezte-e valaha is úgy, hogy a balszerencsés versenyzők közé tartozik, Hülkenberg így felelt: „A 2016-os szezonban igen, mert volt néhány eset. De nem rágódtam sokat rajtuk, nem siránkozom, hogy mindig velem történik… Ilyen az élet. Remélhetőleg a következő néhány évben fordítva történik minden.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!