Hülkenberg csalódott a kialakult helyzet miatt - F1VILÁG.HU

Hülkenberg csalódott a kialakult helyzet miatt

HIRDETÉS

A Sauber istálló versenyzője, Nico Hülkenberg csütörtökön, Interlagosban bevallotta, csalódott, amiért a Forma-1 élcsapatai átnéztek rajta, így jövőre is vélhetően a középmezőnyben lesz kénytelen folytatni autóversenyzői pályafutását.


A Sauber istálló versenyzője, Nico Hülkenberg csütörtökön, Interlagosban bevallotta, csalódott, amiért a Forma-1 élcsapatai átnéztek rajta, így jövőre is vélhetően a középmezőnyben lesz kénytelen folytatni autóversenyzői pályafutását.

A német versenyző korábban előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Ferrarival, és sokáig úgy tűnt, ő lehet az, aki átveszi Felipe Massa helyét 2014-ben. A felek állítólag mindenben megállapodtak, már csak az aláírás hiányzott a szerződésről, végül azonban a maranellói gárda visszakozott, és inkább Kimi Räikkönent szerződtette a következő évadra.

Hülkenberg ezután a Lotusszal kezdett tárgyalni, az enstone-i gárdának azonban mindezidáig nem sikerült véglegesítenie megállapodását a Quantum Motorsports nevű vállalattal, így kérdéses, hogy a német versenyző náluk folytathatja-e 2014-ben.

Ha nem sikerült dűlőre jutnia a csapattal, a Force India, illetve a Sauber alakulata között lesz kénytelen választani.

„Egy kicsit csalódott vagyok, igen” – mondta a 26 esztendős versenyző, amikor az AUTOSPORT című angol szaklap munkatársa arról faggatta, mik az érzései a jelenlegi bizonytalansággal kapcsolatban.

„Másfelől viszont ez még csak a harmadik évem az F1-ben, és másoknak is egy kicsivel többet kellett várniuk a nagy lehetőségre. Természetesen az ember türelmetlen, és amilyen hamar csak lehet, versenyképes autóban akar ülni, viszont alapvetően az is jó lenne, ha valahol egyáltalán helyet kapnék.”

„A Ferrari nagyon közel volt, de az ismert okok miatt nem jött össze. A McLaren valamiért nem tűnt érdeklődőnek. Fogalmam sincs, miért.”

Ha a Lotusnak nem sikerül dűlőre jutnia a Quantum Motorsports nevű vállalattal, vélhetően Pastor Maldonadót ülteti egyik autójába jövőre, aki szponzora, a PDVSA révén jelentős anyagi háttérrel érkezhet Enstone-ba.

Hülkenberg elárulta, most már tényleg szeretne pontot tenni az ügy végére.

„Nem csak arról van szó, hogy várok a Lotusra és a Quantumra” – mondta.

Hirdetés

„A dolog arról szól, hogy minden összeálljon, és összehozzuk a megfelelő üzletet azon csapatok valamelyikével, melyekkel tárgyalunk. Ez az egész Lotus-ügy hetek óta tart már, és egy folyamatban lévő dologról van szó – de nem arról szól a történet, hogy minden nap ülök és várok, hogy hívjanak.”

A német tehetség elárulta, jövője még teljesen nyitott, ám elismerte, hamarosan döntenie kell, ha nem akar túl nagy kockázatot vállalni.

„Van némi veszély, így óvatosnak kell lenni, nyitott szemmel kell járni. Azt gondolom, van érdeklődés a csapatok részéről, és amíg ez így van, addig jó esély van arra, hogy itt maradok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!