Verstappen vs. Ocon

Hülkenberg: Egyedül nem tudtam volna kiszállni az autóból

Fotó: Renault
Fotó: Renault
Nico Hülkenberg, a Renault versenyzője elmesélte, mit élt át az Abu Dhabi Nagydíjon, amikor Romain Grosjeannal ütközött, és felborult autójával.

Nico Hülkenberg, a Renault versenyzője elmesélte, mit élt át az Abu Dhabi Nagydíjon, amikor Romain Grosjeannal ütközött, és felborult autójával.

Hülkenberg és Grosjean az Abu Dhabi Nagydíj első körében ütközött, majd autója többször megforgott a tengelye körül, majd fejjel lefelé állt meg a gumifal mellett. A német pilóta szerencsére azonnal jelentkezett rádión, és elmondta, hogy jól van, csak „úgy lógok itt, mint egy tehén, és tűz is van”.

A Renault pilótája elmondta, nem élt át még hasonlót a Forma-1-ben, azonban azt sajnálja legjobban, hogy már az első körben véget ért számukra a futam.

„Természetesen nem volt egy kellemes szituáció, még nem gyakran borultam fel az autóval. Most nem volt annyira rossz a helyzet, a Japánban vagy Brazíliában történt baleseteknél nagyobb volt a becsapódás. Minden forgott, mint egy hullámvasúton. Aztán ezt elnyomta a méreg és a düh, hogy ilyen gyorsan véget ért a verseny.”

„Annyi energiát belefektet az ember egy versenyhétvégébe, és amikor ilyen hamar véget ért, akkor az nagyon keserű érzés.”

Három percig tartott, míg Hülkenberget a pályabírók és az orvosi csapat közös erővel kiszabadította az autóból. A biztonsági előírásokat betartva nyugodtan tudtak dolgozni a szakemberek, hiszen tudták, hogy a versenyző jól van.

Hülkenberg elárulta, szükség is volt a szakszerűségre, ugyanis egyedül nem tudott volna kikászálódni az autóból – ennek a gumifal és a Halo is akadálya volt.

„Nem volt kellemes, főleg, hogy láttam a tüzet. Egyedül nem tudtam volna kiszállni az autóból. Jobb oldalon a fal volt, bal oldalon pedig a Halo. Az aszfalt pedig 30 vagy 40 centiméterre volt tőlem. Ezért reméltem, hogy gyorsan jönnek a pályabírók – aztán szuper módon reagáltak, és jó munkát végeztek. De számomra ez egy szokatlan szituáció volt.”

A kérdésre, a Halo nélkül egyedül is ki tudott-e volna szállni a versenygépéből, a Renault-pilóta így válaszolt:

„Ezt nem tudom. Nem tudom megválaszolni ezt a kérdést. Nem tudom, hogy hogy nézett volna ki a szituáció a Halo nélkül. De így vagy úgy… A Halo ott van, így ezzel kell boldogulnunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Hamilton az élen a Ferrarik előtt Melbourne-ben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit versenyzőt Sebastian Vettel követi a második, Charles Lerclerc a harmadik helyen.

Hamilton egy hajszállal Vettel előtt az év első F1-es edzésén!

A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a 2019. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat első szabadedzésén, Melbourne-ben. A brit versenyzőtől mindössze 38 ezreddel maradt le Sebastian Vettel, akit csapattársa, Charles Leclerc követett szorosan.

Ricciardo: Messze van a top 3

Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője határozott célokkal vág neki a 2019-es F1-es szezonnak: az ausztrál pilóta bőven ellátja tanácsokkal csapatát.

Friss hírek