Megosztás:

Hülkenberg: Ijesztő az élcsapatok előnye

Főleg az aerodinamika miatt vannak lemaradva a középmezőny csapatai.
Főleg az aerodinamika miatt vannak lemaradva a középmezőny csapatai. © Renault Sport F1 Team

A Renault versenyzője, Nico Hülkenberg azt mondja, ijesztően nagy a középcsapatok lemaradása a Mercedesszel és a Ferrarival szemben.

Az új szabályok komoly kihívások elé állították a Forma-1 mezőnyét, az első öt verseny alapján pedig úgy tűnik, a győzelmekért csatázó Ferrari és Mercedes jóval a többiek előtt jár.

„Egy kicsit ijesztő a helyzet” – fogalmazott Nico Hülkenberg, a Renault versenyzője. „A lemaradásunk jelentős a Ferrari és a Mercedes, de még a Red Bull mögött is.”

„És még a Red Bull és a Williams között is „fél nap” a különbség... Nem hiszem, hogy bárki is számított erre, de főleg a Mercedes és a Ferrari van különleges helyzetben a fejlesztéseiknek, illetve a télen elvégzett munkájuknak és tempójuknak hála.”

Arra a kérdésre, hogy a kasztni vagy a motor miatt vannak-e előnyben az élcsapatok, Hülkenberg így felelt: „Nehéz számszerűsíteni. Azt hiszem, inkább a karosszéria és az aerodinamika, mint a motor. A pontos számokat nem tudom, mert elég nagy számokról van szó, de 70-80 százalékban a kasztni miatt van így.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Bár Fernando Alonso helyettesként rajthoz áll a Monacói Nagydíjon, Jenson Button leszögezte,...

Hozzászólások

( komment)